14 agosto 2012

Zhvillohet Art Kontakt Festival në kalanë e Ali Pashës në Porto Palermo edicioni i dytë i Festivalit Ndërkombëtar të Artit Bashkëkohor 2012

14 Gusht 2012
Është zhvilluar në kalanë e Ali Pashës në Porto Palermo edicioni i dytë i Festivalit Ndërkombëtar të Artit Bashkëkohor, Art Kontakt.
Dhjetëra artistë, jo vetëm shqiptarë por dhe nga Maqedonia, Greqia, Mali i Zi, Kroacia, etj, kanë marrë pjesë në këtë event kulturor, për të shpalosur vlerat e tyre artistike.
Ky eveniment ka synuar të hulumtojë përshtypjet, përjetimet, perspektivat dhe ndjesitë që arti pasqyron në këto momente historike.
Në këtë edicion, kalaja e Ali Pashës në Porto Palermo është kthyer në një “laborator” artistik, që mirëpret vlera të reja.
Poetë e artistë të ndryshëm nga Shqipëria dhe vendet përreth kanë “ndërhyrë” artistikisht, të frymëzuar nga konteksti historik dhe arkitekturor, duke i dhënë zonës një imazh të ri.
Artistët e rinj kanë krijuar një botë të pasur dhe të ndryshme në këtë vend, që quhet kalaja e Ali Pashës, duke ofruar për publikun e interesuar për të ndjekur artin e tyre, një kompleks të larmishëm dhe të veçantë vlerash.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate