07 agosto 2012

Laguna Karavasta është më e madhe dhe më e bukur në bregdetin Adriatik dhe Detin Mesdhe, Divjak-Albania


Laguna Karavasta është më e madhe dhe më e bukur në bregdetin Adriatik dhe Detin Mesdhe. Laguna shtrihet në perendim të Shqipërisë afër qytezës Divjakë. Laguna është e ndarë nga deti Adriatik nga një rrip rëre Karakterizohet me florë dhe faunë të pasur siç janë pishat, llojet e ndryshme të drunjëve dhe shkurreve. Në veçanti është e njohur për pelikanin dalmat (Pelecanus crispus) i cili është i rrallë. Në fakt 5% e popullacionit të këtij lloji pelikani gjindet në këtë lagun.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate