17 agosto 2012

Festa e birrës ne Korçe 2012 ,parashikohet se ka shkuar ne 200 mije numri i turisteve te mbërritur deri me tani dhe atyre qe kane prenotuar deri ne përfundimin e saj.


in data 16/ago/2012
Festa e birrës ne qytetin me te madhe juglindore, shënon pa dyshim edhe kulmin e sezonit turistik ne Korçe. Është viti 6 qe kjo feste organizohet nga bashkia e qytetit dhe për pese netë me radhe qindra e mijëra turistike vendas dhe te huaj bëhen pjese e kësaj atmosfere festive.
Sipas drejtuesve te pushteti lokal, festa nuk ka si qellim promovimin e pijes se birrës, por te vlerave dhe traditës se kuzhinës korçare. Festa e birrës ka bere qe edhe hotelet ne Korçe te jene te tejmbushura, pasi parashikohet se ka shkuar ne 200 mije numri i turisteve te mbërritur deri me tani dhe atyre qe kane prenotuar deri ne përfundimin e saj.

Beer fest in the great eastern city, undoubtedly marks the peak of tourist season in Korca. 6 that this is the year celebration organized by the municipality and for five consecutive nights hundreds of thousands of domestic and foreign tourist made ​​part of this festive atmosphere.
According to local leaders, the feast is not intended to promote beer drinking, but the values ​​and traditions that Korça kitchen. The celebration of beer has led to the hotels in Korce be overcrowded, as is anticipated that went to 200 thousand the number of tourists arrived so far and those who have booked up to its completion.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate