08 agosto 2012

Plazhet ne mes te plehrave, fjala e kryeministrit pa vlera...


Gati një vit pas kësaj deklarate te kryeministrit Berisha mbi masa drastike ndaj pushtetit lokal nëse nuk pastroheshin plazhet apo mjedisi, asgjë nuk ka ndryshuar. Ne kulmin e sezonit turistik, ne vijat me te rëndësishme bregdetare ne vend papastërtitë dhe mbeturinat janë te shumta, por asnjë kryetar bashkie apo komune nuk është shkarkuar deri me sot për këtë arsye. Ne Durrës, jo vetëm banoret e zonës se plazhit, por edhe pushuesit shprehen te shqetësuar për gjendjen. Edhe ne Vlore imazhi i mbeturinave ne bregdet është panorama e njohur. Plazhi i vjetër, ai tek Akademia e Marinës, apo plazhi i njohur si "Tek Rrapi" janë tre nga zonat me shqetësuese për sa i përket papastërtisë. Por nuk janë vetëm plazhet ato qe këtë sezon turistik vijojnë te jene te ndotura nga mbeturinat. E njëjta situate është edhe ne rrugët e qyteteve bregdetare, ku ne disa lagje mungojnë kazanët e plehrave e ne disa te tjera firmat e pastrimit vonojnë punën.

Nearly a year after this statement the Prime Minister Berisha on drastic measures to local beaches if not wash or the environment, nothing has changed. At the height of tourist season, the most important coastal lines instead of dirt and debris are numerous, but no mayor or municipality is not relieved until today for this reason. In Durres, not just the beach area residents but also visitors expressed their concerns about the situation. Even the image of waste Vlora coastal landscape is known. Old beach, he at the Navy Academy, or the beach known as "Tek Rrapi" are three areas of concern regarding the dirt. But beaches are not only those attending the tourist season to be contaminated by waste. The same situation is also in the streets of coastal cities, where in some neighborhoods lack of garbage bins in some other cleaning firms delay the work

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate