27 agosto 2012

Liqenet e Belshit ne Elbasan, Mrekullitë natyrore ne vendin tone janë te shumta, por padyshim një prej tyre është dhe Dumreja e Elbasanit, e njohur si një nga perlat karstike me te bukura te Mesdheut


Mrekullitë natyrore ne vendin tone janë te shumta, por padyshim një prej tyre është dhe Dumreja e Elbasanit, e njohur si një nga perlat karstike me te bukura te Mesdheut. Mund te konsiderohet si një dhurate e çmuar qe i ka bere natyre kësaj zone, ku 85 liqene karstike e kane kthyer atë ne një vend turistik te lakmueshëm për turistet vendas dhe te huaj. Dhimiter Gjoshi është një emigrant qe pushimet verore preferon ti kaloje pikërisht ne këtë vend. Banoret e zonës tregojnë se kjo zone mbart vlera historike. Sipas tyre disa vite me pare liqeni i Seferaj u tha për shkak te thatësirës se madhe, por ne pah dolën shume vlera antike, një nga këto ishte edhe një skulpture e mbretëreshës Afërdite. Por si shume zona te tjera te vendit, problemi kryesor i saj mbetet infrastruktura. Ndonëse bashkia ka fituar një projekt prej 600 milion lekesh për shëtitoren rreth liqenit, por kjo është pak për zhvillimin e turizmit dhe tërheqjen e turisteve.
BELSH, ELBASAN
Natural wonders of our country are many, but certainly one of them is and Dumreja of Elbasan, known as one of the most beautiful karst pearls of the Mediterranean. Can be considered as a precious gift that has made this area nature, where 85 karst lakes have turned it into an enviable tourist place for local and foreign tourists. Demetrio Gjoshi is an immigrant who prefer to spend summer vacation just in this country. Residents of the area show that this area carries historical value. According to them a few years ago Seferaj Lake said because of the drought, but out came more antique value, one of these was a sculpture of Queen Aphrodite. But like many other areas of the country, its main problem remains infrastructure. Although the city has won a project of 600 million lek for promenade around the lake, but it is a little to the development of tourism and attract tourists.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate