17 agosto 2012

Shqipëria do te përfaqësohet për here te pare midis 30 skuadrave ne Kampionatin boteror te rafting qe zhvillohet ne Ceki nga data 23 deri ne daten 28 gusht


Shqipëria do te përfaqësohet për here te pare midis 30 skuadrave ne Kampionatin boteror te rafting qe zhvillohet ne Ceki nga data 23 deri ne daten 28 gusht. Skuadra shqiptare e quajtur "Albanian Eagle " do te garoje ne kategorinë e mjeshtrave ne moshat mbi 40 vjeç dhe do te kete ne krye presidentin e federatës Zamo Spathara. I nisur fillimisht si eskursion turistik nga nje grup te rinjsh te apasionuar ne kanionet e Osumit, tashme federata shqiptare e rafting e anëtarësuar me te drejta te plota ne federatën ndërkombëtare te këtij sporti, synon te organizoje ne Shqipëri edhe aktivitete ndërkombëtare. Rafting është nje sport ujor i cili vitet e fundit është bere tepër i preferuar nga turistet e huaj dhe nga pushuesit shqiptare te cilet dëshirojnë te kalojne momente te mbushura me adrenaline dhe argetim pa fund ne Kanionet e Osumit. Si pasoje e kerkesave ne rritje federata cdo vit organizon edhe kurse trajnimi profesional nen drejtimin e 2 mjeshtrave italiane dhe nje instruktori te specializuar shqiptar. Keto ekskursione te japin mundësinë e njohjes dhe eksplorimit te natyres dhe te fshehtave te kanioneve te magjishme te Osumit.


Shqipëria në botërorin e raftingut - Top Channel... di TopChannelAlbania Albania will be represented for the first time among the 30 World Cup teams to rafting was held in the Czech Republic from 23 until the date August 28. Albanian team called "Albanian Eagle" will compete in the masters category at ages over 40 years and will be in charge of the federation president Zamo Spathara. I originally started as a tourist eskursion by a passionate group of young people in the canyons of Osumi, rafting current Albanian federation affiliated with full rights in the international federation of the sport, aims to organize the international activities in Albania. Rafting is a water sport which in recent years has become highly preferred by foreign tourists and vacationers who want to spend moments filled with adrenaline and endless fun in the Canyons of Osumi. As a result of growing demand federation annually organizes professional training courses under the guidance of two masters of Italian and Albanian a specialized instructor. These trips provide the opportunity for recognition and exploration of nature and the magical secrets of the canyons of the highest.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate