31 luglio 2014

Internet falas në 16 zonat bregdetare ne shqiperi kete sezon veror 2014

Ministrja e Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, Milena Harito
Ministrja e Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, Milena Harito
TIRANE, 30 Korrik  /ATSH/- Ministrja e Inovacionit dhe Administratës Publike, Milena Harito mori pjesë në çeljen e aksesit WiFi (internet) falas në 16 plazhet e Shqipërisë,  Në fjalën përshëndetëse nga plazhi i Jalës ministrja Harito tha ndër të tjera se “Aksesi në Internet është sot një komoditet bazë pa të cilin nuk e imagjinojmë më punën, zbavitjen dhe kulturën.
“E ardhmja e komunikimeve elektronike është tek shërbimet e reja të cilët janë të lidhura pazgjidhshmërisht me aksesin e bollshëm në Internet. Qeveria po bashkëpunon me të gjithë operatorët për të nxitur përmirësimin e aksesit Internet 3G dhe për të shkuar së shpejti në Internet 4G, si vendet e tjera të Evropës”, u shpreh ministria në fjalën e saj.
 albania
Ministrja theksoi gjithashtu se aksesi falas në Wifi është një shërbim i vlefshëm për gjithë turistët, por veçanërisht edhe për turistët e huaj të cilët jo gjithnjë kanë akses në Internet në roaming, duke u mundësuar atyre ndër të tjera informimin në gjithë uebfaqet shqiptare mbi turizmin qofshin këto publike si www.albania.al ose www.akt.gov.al, apo private si www.albaniantravel.info  dhe  www.blue-albania.com, dhe aplikacionet për celularë si Explore-Albania, Findit.al etj. Në fund të fjalë së saj Ministrja Harito falënderoi kompaninë celulare  për këtë nismë si edhe për shërbimet e tjera inovative që sjell vazhdimisht në tregun shqiptar. e,xh/http://www.ata.gov.al/harito-internet-falas-ne-zonat-bregdetare-149216.html

Saranda në kulmin e sezonit turistik 2014, infrastruktura rrugore ka mundësuar afrimin e Tiranës me Sarandën duke shkurtuar kohën e udhëtimit me 2 orë

Posted on 10:54 - 31 Korrik 2014 by 

saaarandaTIRANË, 31 Korrik / ATSH N.Lena / – Në qytetin e Sarandës  këtë vit shënohet një rritje e prurjes turistike nga përmirësimi i infrastrukturës dhe mjaft shërbimeve ndaj vizitorëve ofruar nga Bashkia e qytetit dhe biznesi privat.
Kryetari i Bashkisë së Sarandës, Stefan Çipa, shprehet se po shfaqen forma të reja të turizmit, ndërkohë që edhe turistët e huaj kanë shtyrë kohën e qëndrimit të tyre në Sarandë.
Saranda ofron disa forma të turizmit si, ai detar, natyror, kulturor dhe folklorik. Mijra turistë të ardhur nga vende të huaja u drejtohen këtyre pikave ku prezantohen me kulturën e vendit tonë dhe të zonës  së Sarandës. Çipa thote se infrastruktura rrugore ka mundësuar afrimin e Tiranës me Sarandën duke shkurtuar kohën e udhëtimit  me 2 orë. Ai thekson se duke ofruar forma të reja në menaxhimin turistik të Sarandës, kemi mundur të sjellim rreth 1000 turistë vetëm nga Suedia, të cilët vijnë çdo  javë me grupe prej 100 vetësh, por nuk mungojnë edhe vizitorë nga Danimarka, Gjermania, Zvicra etj.
Po ashtu, është rritur numri i turistëve që kthehen nga emigracioni apo turisteve nga Kosova e Maqedonia, por edhe atyre që vijnë nga Tirana e zona të tjera të Shqipërisë.
Edhe kthimi i të gjithë saranda1plazheve brenda Sarandës në plazhe publike dhe të menaxhuar nga bashkia me çmime konkuruese,ka qenë një arsye më shumë për rritjen e numrit të turisteve këtë vit. Saranda vlerësohet si një nga vlerat e rralla të turimit shqiptar, por që ndërtimet e viteve të fundit pa kriter, e kanë dëmtuar këtë cilësi, qe ka filluar të rikuperohet me masat e marra nga Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit. Por, një nga problemet mbetet furnizimi me ujë të pijshëm dhe qarkullimi i rënduar i mjeteve motorrike. /a.ke/http://www.ata.gov.al/saranda-ne-kulmin-e-sezonit-turistik-149353.html

Durres; “Miss dhe Mister Turizmi 2014″ , Juria shpalli edhe disa fitues të tjerë, jo vetëm në fushën e imazhit, por edhe në atë të traditës së kulinarisë

Durrës-Miss dhe Mister Turizmi 2014, fitojnë vajza nga Gjakova dhe djali nga Shijaku Foto Gezim KabashiDurrës 31 korrik /ATSH-Gëzim Kabashi/. – Një vajzë nga Gjakova dhe një djalë nga Shijaku janë kurorëzuar mbrëmjen e kaluar me titujt “Miss dhe Mister Turizmi” 2014. Në përfundim të spektaklit, të organizuar në mjediset e kompleksit tturistik “Tropikal” pranë Durrësit, Artnesha Krasniqi, studente 21-vjecare kosovare dhe Serxho Gjyli, maturant nga Shijaku, kanë fituar konkurimin mes 32 vajzash dhe djemsh, të ardhur nga Durrësi, Tirana, Kavaja, Lushnja, Kruja, Gramshi, Tropoja, Kosova etj.
Organizatorja e kësaj veprimtarie, Myzejen Konduri, tha për ATSH-në se edicioin e nëntë të “Miss e Mister Turizmit” e drejtoi Xheni Konduri, ndërsa konkurentët janë përgatitur nga koreografi Arjan Plaku. Djemtë dhe vajzat sfiluan gjashtë herë përballë shikuesve të shumtë, që ndoqën veprimtarinë për afro dy orë e gjysëm. Sipas të njejtit burim, juria e drejtuar nga Floriana Garo shpalli edhe disa fitues të tjerë, jo vetëm në fushën e imazhit, por edhe në atë të traditës së kulinarisë. /a.ke/http://www.ata.gov.al/durres-miss-dhe-mister-turizmi-2014-fitojne-vajza-nga-gjakova-dhe-djali-nga-shijaku-149424.html

Thethi kryeson top listën e 10 fshatrave më të mirë turistik

30 Korrik 2014 - 11:47

Thethi kryeson listën e 10 fshatrave më të mirë të vendit për të bërë turizëm për vitin 2014. Lista është hartuar nga Agjencia Kombëtare e Turizmit në bashkëpunim me klubin studentor “Campus Albania”.Listën e vijon Voskopoja në Korçë, Bënja në Përmet, Lini në Pogradec, Dragoti në Tepelenë, Vunoi në Vlorë, Valbona në Tropojë, Kallmeti në Lezhë, Petrela në Tiranë dhe Belshi në Elbasan

1-Thethi
2-Voskopoja
3-Bënja
4-Lini
5-Gragoti
6-Vunoi
7-Valbona
8-Kallmeti
9-Petrela
10-Belshi

Në konsideratë janë marrë element si : natyra, tradita, ekosistemi, kulinaria dhe infrastruktura. 

Redaksia Online
(Gre.M/Shqiptarja.com)
 - See more at: http://www.shqiptarja.com/metronews/2729/thethi-kryeson-top-list-n-e-10-fshatrave-m--t--mir--turistik--229949.html#sthash.3hLZa3wq.dpuf

Turizmi historik: Udhëtim nëpër historit e kalave shqiptare

31 Korrik 2014 - 03:09
Nuk ndodhen vetem lart kodrave apo maleve. Shtrihen kudo, dukezbukuruar relievin e vendit. Madje edhe mes gadishujve të vegjël të detevetona. Tregojnë në heshtje historinë e lavdishme dhe magjike të një vendimesdhetar të vogël, por të madh në epope. Sot do të udhëtojmë nëpër kalatë më fantastike të Shqipërisë në territorin e së cilës gjenden një varg kështjellash,të cilat datojnë që prejperiudhave antike e deri në Mesjetë. E veçanta ështëse disa prej tyrevazhojnë të banohen edhe në ditët tona (më e rëndësishmja nëBerat).Kalatë kryesore janë Rozafa, Lezha, Gjirokastra, Butrinti, Porto -
Palermo, Kruja, Petrela, Kanina.

Kalaja e Drishtit
Gjendet në një distancë prej 6 km ngaUra e Mesit mbi lumin Kir.Fshati i sotëm ndodhet poshtë vendgërmimit tëDrivatiumit të lashtë.Ai u ngrit në periudhën romake si një vendbanim në rrugënShkodër–Kosovë dhe në antikitetin e vonë ishte njëra prej fortesave zinxhir,tëcilat mbronin Shkodrën. Në shek IX, Drishti u kthye në njëfortifikim tërëndësishëm të Mbretërise së Zetës dhe varej nga Dioqezae Tivarit. Kalaja eDrishtit u ngrit në shek XIII si një fortesëbizantine.

Kalaja e Rozafës 
Ngrihet mbi një kodër shkëmbore nëperëndim të qytetit të Shkodrës.Ajo rrethohet prej ujërave të tre lumenjve:Bunës, Drinit dhe Kirit.Rozafa është një prej kështjellave më të rëndësishmenë të gjithëShqipërinë dhe objekti kryesor turistik në qytetin e Shkodrës.Kalajaka origjinë ilire dhe historiani Tit Livi e përmend “si vendi më i forte i Labeatëve” (fis ilir në brigjet e liqenit të Shkodrës).Mbretëresha ilireTeuta e ka përdorur atë si bazë në luftërat kundërRomës. Emri “Rozafa” del në Mesjetë. Me këtë emër lidhet legjenda emurimit, të cilën nuk ka vendas që tëmos dijë t’ua tregojë. Formën esotme kalaja e ka marrë gjatë periudhës sësundimit të familjesfeudale të Balshajve (shek XIV). Objekte të tjera brendakalasë janë çisternat e ujit të shek XV, katedralja e shek XIII, e cila paspushtimit osman u kthye në xhami. Po kështu, aty ndodhet edhe muzeu i Rozafës,i cili shpjegon periudhat e ndryshme të kalasë.

Kalaja e Krujës 
Eshtë objekti kryesor turistik i qytetittë Krujës. Kështjella ështëngritur gjatë shekujve V-VI. Ajo ka trajtë eliptikeme një perimeter prej 804 metrash. Muret rrethuese janë të përforcuara nga 9kulla. Në  pjesën më të lartë në verilindje ngrihet kulla e Sahatit, e cilashërbente për vrojtim dhe sinjalizim me kalanë e Petrelës dhe Durrësin. Muzeundodhet në hyrjen kryesore të kështjellës. Muzeu ështëpëruruar në vitin 1982.Krahas stendave, të cilat shpjegojnëveprimtarinë e Skënderbeut, në museum ndodhen edhe bibloteka,dokumente dhe botime që lidhen me figurën eSkënderbeut. Muzeu kakarakterin e një memoriali dhe ka elemente të tilla siharqe guri,piktura në xham etj. Brenda mureve të kalasë gjenden disa shtëpidhe Teqeja e Dollmasë. Në perëndim të kështjellës ruhet edhe hamami i shek. XV.

Kalaja e Lezhës
Ngrihet në majë të një kodre me lartësi 186metra, në lindje tëqytetit. Kalaja ka origjinë ilire. Në vitin 1440 ajo iunënshtrua njërindërtimi nga venedikasit, ndërsa në vitin 1522 pas pushtimitosman urindërtua edhe nga ana e tyre. Këtu mund të shikohen gjurmë tëarkitekturave ilire, romake, bizantine dhe osmane. Objektet mëinteresante për t’u vizituar janë rrënojat e ndërtesave osmane Brenda kalasë,xhamia, kulla në murin juglindor me një hark romak dhe kullailire në murinjugor. Kalaja e Lezhës është monument kulture. Prej sajshihet një pamje mjafte bukur e fushës së Lezhës dhe e detitAdriatik. 


Kalaja eRodonit 
Ndodhet në kepin e Rodonit. Princi Karl Topia dëshironte takthentekëtë vend në një kantier detar, ndërsa Skënderbeu, duke synuar që tëkishte një dalje të afërt në det, ngriti këtu një kështjellë. Kjo kalafilloitë ngrihej mbas rrethimit të parë të Krujës në vitin 1450.Përfundimi i sajmendohet të jetë rreth vitit 1452. Muri i kështjellëssë Rodonit arrinte në njëgjatësi prej 400 metrash dhe në kulmet e sajkishte kulla të rumbullakëta. Nëvitin 1500 kalaja u pushtua ngaVenediku. Si rezultat i veprimtarive erozive tëujërave të detit, njëpjesë e mureve janë zhytur nën ujërat e detit Adriatik.Sot vizitorëtmund të shikojnë muret e jashtme të anës së djathtë, të cilatpërfundojnë me një kullë të rrumbullakët. Pranë kalasë ndodhen edherrënojat eKishës së Shën Pjetrit, të cilat konsiderohen nga banorëtsi vend i shenjtë.

Kalaja e Bashtovës
Ngrihet pranë fshatit tëBashtovës në një distancë prej 3-4 km, nëveri të grykëderdhjes së lumit tëShkumbinit. Kështjella ështëndërtuar në shekullin XV dhe u ka shërbyervenecianëve. Zona eBashtovës është përmendur si një port lumor në Shkumbin sidhe njëqendër e eksportit të drithërave. Kalaja ka trajtë katërkëndore mepërmasa 60 x 90 mertra. Pjesa perëndimore e saj është rindërtuar nëshekullinXVIII. Muret e saj kanë një lartësi prej 9 metrash.

Kalaja e Peqinit
Eshtë një kala mesjetare e ndërtuar në shek. XV, por mendohet mbithemele antike. Bien në sy frëngjitë për vendosjen etopave, si dheformat e kullave, të cilat janë poligonale. Kalaja ndodhet pranëlumittë Shkumbinit. Ajo ka kaluar tre periudha rindërtimi.

Kalaja e Elbasanit
Eshtë një kala fushore në qytetin eElbasanit. Ajo përmendet për here të parë nga Kristobuli, historian i MehmetitII. Në shekullin XVIII,qyteti u vizitua nga kronikani otoman Evlia Çelebi,i cili bëripërshkrimin e kalasë. Objekt studimi i plotë kalaja u bë ngaarkeologët austriakë Prashniker dhe Shober, të cilët e vizituan gjatëLuftës sëParë Botërore. Ata konstatuan se poshtë mureve mesjetarekishte fortifikime tëperiudhës antike. Kalaja ka formë katërkëndoreme përmasa 308 x 48 metra. Nga26 kulla që ka pasur, sot ruhen vetëm 8prej tyre. Në periudhën e vonë antikeqyteti brenda kalasë me emrinSkampini nisi jetën e vet si qendër banimi pranërrugës “Egnatia”.Rindërtimi i kalasë u bë nga turqit për qëllime strategjike.Sot muretbrenda kalasë janë të banuara. Aty gjenden edhe objekte tërëndësishmekulti si të besimit mysliman ashtu edhe të atij kristian.

Kalaja e Margëlliçit
Ndodhet pranë qytetit të Patosit.Kjo është një kala e periudhësantike. Ajo ngrihet në majë të një kodre dhe i përket shek VII. Kalajabënte pjesë në sistemin mbrojtës satelit të qytetitantik të Bylisit.Margëlliçi ka qenë gjithashtu edhe objekt i një beteje edhegjatëLuftës së Dytë Botërore.

Kalaja e Kaninës
Ndodhet 6 km larg nga qyteti i Vlorës. Kjokala është përmendur që nëshekullin IV. Megjithatë aty janë zbuluar gjurmë qëprej periudhësilire. Mendohet se është ndërtuar që në shek. III. Gjurmë tëmëpasmejanë ato të periudhave bizantine, veneciane dhe turke. Kalaja ështërindërtuar nga Justiniani në shek V dhe meremetuar nga sulltan Sulejmani më1531. Kalaja ngrihet në majë të një kodre me lartësi 380metra mbi nivelin edetit. Ajo ka një sipërfaqe prej 3.6 hektarësh.Prej këndej hapet një pamjemjaft e bukur drejt Vlorës dhe gjirit tësaj.

Kalaja e Ali Pashait në Porto Palermo
Eshtë një kalae vogël e vendosur në një pozicion mjaft të bukur nënjë gadishull në gjirin evogël tektonik të Porto Palermos (nëantikitet e njohur si gjiri i Panormës).Kalaja ndodhet jo largfshatit të Qeparoit. Kalaja ka formë trikëndore.Përmasat e saj janë150 x 400 metra. Lartësia e mureve arrin në 20metra. Ali Pashai endërtoi këtë kala për nder të së shoqes, Vasiliqisë.Në të njëjtënkohë ajo shërbente edhe si pikë kontrolli. Gadishulli ku gjendetkalaja është i mbuluar me shkurre mesdhetare gjithnjë të gjelbra,ndërsa ngabedenat hapet një pamje mjaft e bukur e detit, ku dallohetedhe gjiri kumendohet se lahej Vasiliqia.

Kalaja e Borshit
I përket shek IV dhe është rindërtuar në Mesjetë. Ajo ka një sipërfaqeprej 5 hektarësh dhe ka një bazament prej blloqegurësh. Pas periudhësantike është përmendur për herë të parë në vitin 1258 meemrinArkontea e Sopotit. Po në këtë vit kalaja i jepet si prikë bijës sëDespotit të Epirit, Helenës. Në vitin 1417 u pushtua nga turqit,ndërsa nëvitin 1441 u pushtua nga princi arbër Kostandin Muzaka.Turqit e rimorënpërsëri më 1848. Kalaja njohu edhe pushtimin nga anae Ali Pashait.

Kalajae Lëkursit
Gjendet 2 km në jug të qytetit të Sarandës. Kalaja ka formëkatërkëndore, ku në secilin kënd ngrihen kulla të rrumbullakëta. Sipasdisaburimeve, kalaja është ndërtuar në vitin 1537 nga sultan Sulejmani në kuadërtë fushatës së tij për të pushtuar ishullin eKorfuzit. Kalaja ngrihet mbi njëkodër mjaft dominante dhe ofron njëpamje të mrekullueshme. Prej këndej mund tëobservohet një distancë merreze deri në 60 km.

kala

turizmi

Shkrimi u botua në Shqiptarja.com (print) në 31 Korrik 2014
Redaksia Online
(d.a/shqiptarja.com)
 - See more at: http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/turizmi-historik-udh-tim-n-p-r-kalat--shqiptare-230149.html#sthash.DNXg3lNG.dpuf

30 luglio 2014

Një klasifikim nga Agjencia Kombëtare e Turizmit për 10 fshatrat më të mirë për Turizëm

riviera224TIRANË, 30 Korrik / ATSH / – Agjencia Kombëtare e Turizmit në bashkëpunim me klubin studentor “Campus Albania” ka hartuar një listë me 10 fshatrat të mirë të vendit për të bërë turizëm, për vitin 2014.
Në konsideratë janë marrë elementë,si : natyra, tradita, ekosistemi, kulinaria dhe infrastruktura. Në vend të parë të këtij klasifikimi renditet Thethi në Alpet shqiptare. Vijon  listën Voskopoja në Korçë, Bënja në Përmet, Lini në Pogradec, Dragoti në Tepelenë, Vunoi në Vlorë, Valbona në Tropojë, Kallmeti në Lezhë, Petrela në Tiranë dhe Belshi në Elbasan./a.g/http://www.ata.gov.al/nje-klasifikim-nga-akt-per-10-fshatrat-me-te-mire-per-turizem-148927.html

Shëngjini, plazhi më i preferuar për turistët nga Kosova

ShëngjinTIRANË, 30 Korrik /ATSH / – Shëngjini është një nga destinacionet turistike më të frekuentuara nga pushuesit kosovarë. Jo vetëm për afërsinë gjeografike, por mbi të gjitha bukuria që ofron ky plazh dhe çmimet e përballueshme, janë arsyet kryesore pse shumica e turistëve e kanë kthyer në një traditë ardhjen me pushime në Shëngjin.
Shumë Kosovar jetojnë në Zvicër prej vitesh dhe pothuajse çdo verë vijnë t’i kalojë pushimet në Shëngjin së bashku me familjet e tyre. Ata shprehen se në krahasim me vite më parë Shëngjini po përmirësohet çdo vit e më shumë, si përsa i përket pastërtisë së plazhit ashtu edhe shërbimeve dhe çmimeve që ofrohen për turistët.Krahasuar me vende të tjera, siç është për shembull Ulqini, çmimet në Shëngjin janë 50 % më lirë. 
“Kemi ardhur para një jave, kemi kaluar mirë, Shëngjini këtë radhë është më i pastër, por duhet të jetë edhe më i pastër, që do të thotë se edhe ne duhet ta mirëmbajmë plazhin, jo vetëm ata që punojnë këtu. Megjithatë vërej një ndryshim të madh në krahasim me vitet e mëparshme, ka qetësi më të madhe, kujdes më të madh, edhe mbrëmjet po ashtu kalohen shumë mirë. Unë kam ardhur nga Zvicra për të kaluar pushimet këtu, dhe jam apsolutisht shumë i kënaqur, dhe ma merr mendja se nuk do të ndërroj vend, tashmë veç Shëngjinit. Edhe shengjini2çmimet janë të arsyeshme, po them vetëm një krahasim, unë kam qenë edhe në vende të tjera, në Ulqin, por 50 % është më lirë këtu se sa në Mal të Zi,” shprehet Bajrami,kryefamiljar i familjes Shala nga Kosova. Po këtë përshtypje kanë dhe mjaft turist të tjerë me banim në Kosovë apo në Gjermani.
Fundi i muajit Korrik dhe muaji Gusht është ajo periudhë e sezonit veror që numëron edhe numrin më të madh të turistëve vendas dhe të huaj që zgjedhin plazhet shqiptare për të kaluar pushimet e verës. Tashmë edhe më mbarimin e muajit të Ramazanit, pritet një fluks edhe më i madh turistësh nga Kosova drejt Shqipërisë./n.lena/./a.g/http://www.ata.gov.al/shengjini-plazhi-me-i-preferuar-per-turistet-kosovar-148958.html

Albania as Honeymoon Destination (Romantic Getaways)

ALBANIA, Albania

Albania is a country that belongs to southeastern Europe. MORE than half of the terrain is mountainous and the entire country experiences diverse climatic conditions during winter and summer seasons. A splendid array of flora and fauna is interspersed with traditional cities and flanked by coral fringed coastline of translucent tropical waters.
Nestled between Greece, Macedonia, Kosovo, and Montenegro boasts of its blue and turquoise seas, beautiful beaches, rivers, lakes, snow peaked mountains and forests. Apart from its natural beauty, Albania is well known for its warm welcome and hospitality. For the traveler who is interested in ancient architecture and historical monuments, Albania has many such places. Tirana – the capital city, Vlora, Korce, Suranda opposite to Corfu Island and Shkodra are the places with many palaces, ancient monuments, shrines of different religions and bustling bazaars. Albania is HOME to many luxury resorts and has a plenty of opportunities for water sports and other adventurism.

Albania as Honeymoon Destination (Romantic Getaways)

Albania, an unspoiled land, well known for its natural beauty and cultures, and is FAST becoming one of the worlds most interesting romantic getaways.  Albania is Europe’s undiscovered jewel – a melting point of culture and exotic influence.
This diverse land consists of white sand beaches, tidal flats, tropical rainforests, freshwater lakes and an intra-mix of ancient culture and arts – perfect for a romantic gateway. Enjoy the romance of Albania with a wide range of luxury accommodations perfect for honeymoon night. Experience some of the world’s most impressive marine life or walk through the streets of colonial towns seeing old architectural monuments and passing to bazaars while hand-in-hand with your PARTNER. You can either go to Corfu island that have its own unique charm and character that will entertain both of you with a lot of offerings.
Albania has stunning landscapes and beautiful beaches. It has many rivers originating from the high mountains making way to the sea. Its specialty is Beach HOTELS IN THE Albanian Riviera with 90 Coastline Hotels from Adriatic to the most famous Blue Coast of Ionian which own a private beach for a great romantic vacation.
Why Visit Albania as Romantic Getaways?
  • Bird Watching in the coastal wetlands of Karavastaja.
  • Strolling in the streets of old towns and exploring archeological sites.
  • Candle light Dinner in old palaces is nothing can be compared.
  • If you want to take a historical tour just take a round of the towns of Butrint, Gjirokaster, Berat, Durres and many others would not make you feel disappoint.
Beaches and Water Sports in Albania
For those, who prefer a relaxing way of spending their Albania romantic holidays, Albanian seaside is perfect. It has beautiful beaches of the Ionian and Adriatic seas combined with great Mediterranean climate and delicious Albanian freshly caught seafood will make your romantic holiday MORE delightful.
In Albania, there are plenty of thing to do like Sea kayaking, Rafting, Cycling, Snowshoeing. For a romantic getaway it has a wide range of hotels located close to the beaches of the Albanian Coastlines. If you want to bask in the Ionian & Adriatic coastal sunshine, take part in water SPORT activities, the beaches of Albania give you the chance to do it all.
Albanian National Parks:
Dajti National Park, Lura National Park, Divjaka Pines National Park, Llogara Park, Fir of Drenova National Park, Valbona Valley National Park, Tomorri Mountain Park, Fir of Hotova National Park, Shtam Pass National Park, Zall Gjocaj National Park, Prespa National Park, Butrint National Park, Thethi National Park, Shebenik-Jabllanice National Park
Coastal Tourism in Albania
Adriatic Coast : By the Adriatic coast you will find clean sea waters, HIGH quality service, traditional and modern cuisine, lagoons, lakes and rivers. There are great possibilities for nature lovers, eco-tourists and others.
Ionian coast : Some large tectonic bays are Vlora Bay, PORTO Palermo, Saranda Bay etc. Here you can dive, sail, fish etc.

Things to consider

The MAIN problem to a viable tourism industry is the lack of a clear strategy. By far, tourism is not seen as the main economic industry of the country. Some problematic issues include spatial planning such as illegal construction, unregulated waste disposal, poor road and public utilities infrastructure, illegal logging and hunting, and unclear land ownership.

Albania romantic destination is also famous for

Albania BEST time to Visit
Albania has two main seasons – summers and winters. Summers are hot & dry while winters are quite humid & miserable in the country. Albania has a mild, Mediterranean climate. The country enjoys a good DEAL of sunny weather, with an average of around 300 sunny days each year. The best time to visit is from April to October.
Best Season: April to October.
Summers: April to October. In the summer, visitors often find the inland towns to be quite hot, with July usually BEING the warmest month.
Winters: November to March. In Tirana and in other inland cities on the plains, temperature sometimes drops below freezing, but this is usually only at night, and it is rare for ice or snow to last MORE than a day.
Monsoons: Most of Albania’s annual rainfall occurs between late autumn and early spring; outside of the mountainous areas, it is unusual for it to rain in summer.http://www.romanticbug.com/albania.html

New Slovenian flights to boost Albania's accessibility as tourism thrives

Tatiana Rokou - 07 July 2014, 10:15

Adria Airways to launch routes connecting Tirana, Albania with Paris and Brussels.


Slovenian national carrier, Adria Airways, recently announced plans to expand its flight plan with the addition of new routes from 2015 that will connect the capital of Tirana with the popular, and populous, north European capital cities of PARIS and Brussels.

The announcement comes as part of the company's wider strategy to CONTINUE the expansion of routes to and from the Albanian destination that is increasingly becoming top of many to-visit lists. This spring already saw Adria Airways launching direct flights linking Tirana with Frankfurt, making the very most of its relatively recent launch of a base in the Albanian capital.

And this is not the only way in which Slovenia-Albania relations are looking to strengthen in the near future. Just this month Albanian Minister of Foreign Affairs, Ditmir Bushati, met with Karl Erjavec, his Slovenian equivalent, to discuss ways to develop economic cooperation between the two European countries. As part of the visit Erjavec was heard to express that the RELATIONSHIP between the two countries was flourishing, also backing Albania's EU accession plans.

Peter Walshe, Marketing Director for Albania's first high-end resort Lalzit Bay Resort & Spa, reiterates this view, said "Albania has worked really hard as a nation to meet the conditions for accession into the EU and it is hoped to be firmly on the cards for this wonderful Balkan nation, especially following the news of EU candidacy having been confirmed. Becoming part of the EU will not only help with the country's economy as a whole, it is sure to also draw more and more people to Albania's sun-drenched shores to discover the wealth of natural treasures the country has to offer: from unspoilt beaches with golden sands and azure waters, to breathtaking mountain ranges and a fascinating history just waiting to be discovered, there is something for every visitor."

It certainly seems that increasing numbers are visiting the picturesque COUNTRY that sits just 45 miles across the waters from Italian shores. The World Travel & Tourism Council (WTTC) 'Travel & Tourism Economic Impact 2014' REPORT for Albania showed that spending within the country by international tourists (known as Visitor Exports) is forecast to grow by 6.3% in 2014, showing that tourism is becoming an increasingly important sector within the country.

This positivity is not set to be a flash in the pan either with the report also predicting growth in Visitor Exports of 5.6% annually until 2024, heralding a prosperous future for Albania, one which many are beginning to realise they too can take their part in. Investing in property in the country is a key way that is allowing people to make the most of the climate of growth, whilst also taking advantage of the beauty of Albania for themselves.
- See more at: http://www.traveldailynews.com/news/article/61258/new-slovenian-flights-to-boost#sthash.xoCOEr7T.dpuf

Search

Translate