09 agosto 2012

Mozaiku i bazilikës se Elbasanit

MOZAIKU ELBASANMOZAIKU ELBASANPas daljes ne drite një vit me pare te mozaikut ne bazilikën e qendrës se Elbasanit, këtë vere nis faza e dyte e zgjerimit te zbulimit arkeologjik. Sipas kryetarit te Bashkise, Qazim Sejdini kjo zone nuk do te jete me një vendgrumbullimi plehrash, por pritshmerite janë për ta shndërruar ne pike te rëndësishme turistike, me një investim nga komisioni evropian. Projekti për objektet e trashëgimisë arkeologjike ne Elbasan pritet te përfshijë edhe ndërhyrjet ne bazilikën pranë “Rrapit te Bezistanit” si dhe investimet e mëtejshme me mozaikun i cili është versuar si nder me te bukurit ne Ballkan.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate