18 agosto 2012

Turistët në Durrës, interes për objektet historike

më 17 Gusht 2012

Janë më të shumtë tursitët këtë vit krahasuar me një vit më pare, që kanë treguar interes per Parqet Arkeologjike. Kjo edhe për arsyen se shumë prej të huajve që kanë zgjedhur Shqipërinë si destinacion tusitik janë të interesuar për të njohur objektet që mbartin historinë e vendit tonë.

Nga qyteti antik i Durrësit një turist di se cfarë të marrë, krahas plazhit edhe objektet historike të ekspozuara janë një tjetër atraksion për kureshtarët.

Dhe në këtë rast, turistët gjejne për parë Amfiteatrin antik të Durrësit, Muzeun Arkeologjik, apo Torrën Veneciane. Këto janë disa nga destinacionet më të preferuar, konfirmuar kjo edhe nga Drejtori Drejtorisë Rajonale të Monumenteve Kulturore në Durrës, Ermjon Arapi.
Objektet shekullore, antike në Durres, nder vite tërheqin mijëra vizitorë të huaj, të cilët tregojne interes per tu njohur me antikitetin e qytetit.
http://lajme4.shqiperia.com/lajme/artikull/iden/1047273442/titulli/Turistet-ne-Durres-interes-per-objektet-historike 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate