17 agosto 2012

Plazhi i Zvërnecit regjistron vitin e fundit numrin me te madh te pushuesve vendas dhe te huaj te cilet preferojne kete zone, e vetmja me plazh ranor ne gjirin e Vlores.Zvërnec, shtohet numri i pushuesve 17/08/2012
Komuna Qendër në Vlorë ka një nga plazhet që po kthehet në një destinacion shumë të preferuar veçanërisht nga familjarët.

Plazhi i Zvërnecit regjistron vitin e fundit numrin me te madh te pushuesve vendas dhe te huaj te cilet preferojne kete zone, e vetmja me plazh ranor ne gjirin e Vlores.
"Unë vij nga Luksemburgu dhe ndodhem ne Vlore prej 6 vjetesh pasi gruaja eshte shqiptare.Ne Zvërnec plazhi eshte shume i mire, por per pastrimin ka ende shume nevoje te punohet. Ketu eshte relaks dhe ushqimi eshte shume i mire", thotë një pushues.

Per te ndryshuar teresisht zonen kane sherbyer ndertimi i rrugeve qe lidhin zonen dhe plazhet, te gjata jo me shume se 6 kilometra keto rruge lidhese, por edhe shetitorja e re, ndriçimi i zones, kanalizimet dhe trotuaret kane rritur ndjeshem edhe punesimin. Kryekomunari Fredo Berberi, thote se jane shtuar edhe te ardhurat e vete komunes.

Nderhyrja ne zone dhe me gjere eshte bere ne bashkepunim me Fondin Shqiptar te Zhvillimit. Ne kete komune ndodhet edhe zona e Nartes dhe manastiri i famshem qe eshte kthyer ne nje destinacion te shume vizitoreve te huaj qe ndalen ne Gjirin e Vlores.

Visualizzazione ingrandita della mappa
 Post a new QuickMessage
The monastery is situated on a small island in the region zvernec in albania (vlore)It was built in the 13th century in Byzantine style and was dedicated to Saint Maria. This construction is in the center of the island.


ZVERNEC monastery by zverneci
06/giu/2012 Zbulohet ne zonën e Triportit ne Zvernec te Vlorës një nga vendbanimet me te hershme ne vend. Sipas specialisteve ne te janë gjetur gjurme qe i përkasin disa periudhave qe nga paleoliti i mesëm e deri ne epokën e bronzit. Nder sendet e nxjerra nga arkeologet, ka rezultuar një numër i madh gurësh për ndezjen e zjarrit, prerës etj, te përdorur sipas arkeologeve, te paktën 60 mije vjet me pare. Numri i objekteve te zbuluara deri tani ne zonën e Triportit shkon ne 10 mije. Sipas arkeologeve shume prej sendeve do ti nënshtrohen një tjetër studimi, pasi koha e përdorimit te tyre mund te jete edhe me e hershme nga ajo çka është zbuluar deri tani. Një tjetër vendbanim i kësaj periudhe është zbuluar edhe ne Xare te Sarandës. Detected in the area of Vlora Zvernec Triportit in one of the earliest settlements in the country. According to specialists in found traces belonging to several periods from the middle Paleolithic to the Bronze Age. Among the items taken by archaeologists, has resulted in a large number of stones for fire ignition, shearing, etc., used by archaeologists, at least 60 thousand years ago. Number of objects detected so far in the area of ​​10 thousand Triportit goes. According to archaeologists many of the items will be subject to another study, after the time of their use may be even earlier from what has been discovered so far. Another resident of this period is also detected in Xare to Saranda.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate