20 agosto 2012

Kallmi, bukuria e Adriatikut


data 19/ago/2012 da VizionPlusAlbania
Bregdeti i Durrësit, mbart ne vetvete, një nder plazhet me te bukura, atë te kallmit. I vendosur ne pjesën perëndimore te qytetit bregdetare, përtej zonës se Currilave, Kallmi është nder te vetmet plazhe ne këtë qytet qe ka mundur ti shpëtoje dorës shkatërruese te njeriut, duke ruajtur ende te pa prekur ende disa zona te këtij bregdeti i cili ndërthur plazhin ranore me atë shkembore. Ata te cilët e frekuentojnë me se shumtin këtë plazh, janë qytetaret autoktone durrsake, te cilët ja dine vlerat qe mbart ne vetvete ky plazh.
Por edhe pse një nder plazhet me te bukur ne Durrës, per te shkuar ne Kallm, nuk është e lehte, rruga qe te shpie atje, është një sfide për çdo drejtues automjeti, pasi ajo çka te ofron kjo rruge, janë gropat, dhe pluhuri, gjë e cila e vështirëson udhetimin ne këtë zone te bregdetit Adriatik. Durrësi ka një nder vijat me te gjata bregdetare ne vend, ndërkohë qe peshën me te madhe te pushuesve e mban plazhi i madh i qytetit. Prej vitesh plazhi i Kallmit, renditet nder plazhet e preferuara për pushuesit, për shkak te qetësisë, pastërtinë dhe gjelbërimit te kodrave përreth.

The coast of Durres, in itself, an honor most beautiful beaches, the kallmit it. Located in the western part of the city coastal area beyond Currilave, Kallmi is one of the only beaches in this city that could be devastating human hand delivered, while still maintaining some still untouched areas of the coast that combines sandy beach with rocky. Those who attend this beach mostly, are native citizens of Durres who has taught the values ​​that carries the beach.
But although an honor most beautiful in Durres, to go Kallm is not easy, the way that leads there is a challenge for any vehicle steering as to what offers this path, are potholes, and dust , which makes it difficult to travel in this area Adriatic coast. Durres is an honor to long lines coastal country, while the bulk of the weight keeps vacationers great beach town. For years Kallmit beach, ranks among vacationers favorite beaches because of tranquility, cleanliness and greenery of the surrounding hills.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate