12 maggio 2014

Turistët interes për Ali Pashë Tepelenën, Kalaja e Pashait shndërrohet në destinacion turistik 2014

May 12, 2014
Tepelena mbetet një nga qytetet më të vizituara nga turistët vendas dhe të huaj. Sigurisht kjo veç të tjerash, lidhet me Kalanë dhe emrin e Pashait të Janinës, Ali Pashë Tepelenës.
Pavarësisht këtij fakti, në vite këtij qyteti i kanë munguar investimet. Tërmet Peçi, kryetari i bashkisë së këtij qyteti, shprehet se aktualisht është vënë në funksion të plotë muzeu historic, i cili ka hapur dyert pas më shumë se dy dekadash, ndërsa edhe pranë Kalasë së Ali Pashës janë duke u kryer rikonstruksione.
Realizimi i pedonales e cila do të nisë nga sheshi kryesor dhe do të shtrihet deri në hyrjen lindore të kështjellës, është projeketi më i ri që do të ndërmarrë ky institucion.
Tepelena është një nga zonat e cila ka se çfarë të ofrojë për turistët, por deri më sot ajo për fat të keq nuk ka qënë e përfshirë në guidat turistike, pavarësisht faktit se vëmendja e turistëve ndaj këtij qëteti, që mban emrin e Pashait të madh, ka qenë e lartë.  

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate