22 maggio 2014

Studentet holandeze po e bejne si tradite te bejne Detyra kursi per turizmin shqiptar, edhe vjet studente nga kjo shkolle bere studime per turizmin shqiptar.

-- May 22, 2014

DURRËS - Pasqyrimi i turizmit shqiptar është qëllimi i vizitës së 180 studentëve të Universitetit të Turizmit në Holandë, të cilët kanë mbërritur në Durrës, ndërsa rezultatet e inspektimit ata do t'i dorëzojnë pranë pedagogëve të tyre.

Ata përveç studimit të turizmit bregdetar do të njihen nga afër edhe me atë malor, ku janë parashikuar udhëtime në kanionet e Osumit dhe vizita në Llogara dhe kepin e Rodonit.
Të rinjtë nga vendi i tulipanëve e kanë shfrytëzuar pasditen e djeshme me diell dhe pa u sistemuar ende mire në hotel kanë veshur kostumet e banjos dhe janë larë në plazhin e Durrësit.

"Këtu kemi ardhur pak për t'u argëtuar dhe për të përfunduar një detyre kursi që kryefjale do ketë turizmin shqiptar.
Ndërkohë bukuritë që ne pikasëm këtu do t'i ndajmë edhe me komunitetin tonë. Durrësi është një qytet i bukur dhe një bregdet fantastik, ndërsa Shqipëria një vend më reliev të mrekullueshëm" --shprehen studentët holandez

Mësohet se grupi prej 180 pjesëtaresh do të qëndrojë 5 ditë në vendin tonë.
Ndërkohë nuk kanë munguar edhe vërejtjet e studentëve holandezë lidhur me atë që ka ngjarë me plazhin e Durrësit, teksa kritikat e para kanë të bëjnë me ndërtimet masive në breg të detit.
Studentët holandeze do të kenë pranë tyre, gjatë gjithë ditëve të qëndrimit në vendin tonë, edhe Agjencinë Kombëtare të Turizmit e cila do tu vëre ne dispozicion të dhëna për gjithçka që lidhet me turizmin shqiptar.
Dutch students in Durres
Durres – 180 students from the Faculty of Tourism in the Netherlands are actually in Durres. The main purpose of them is to introduce the Albanian tourism on their student tasks. The survey they have to do will be submitted to their University professors.
Apart from getting acquaint with coastal tourism they will do the same for the mountain tourism. They study trip will comprise the canyons of river Osum, National Park of Llogara and Cape Rodon.
The students from the country of tulips have taken the chance yesterday to go for sunbathing on Durres beach . This due to perfect weather conditions, that has prevailed yesterday on Durres beach.
“We came here to compile our student task and also to have some fun in Albania”- they said Durres is a very nice place with a great beach. While Albania enjoys a beautiful landscape!
This group of students is going to stay for 5 days in our country. 
Albanian National Tourism Agency is going to offer its assistance for these students , during their stay in Albania. -

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate