22 maggio 2014

Gjirokaster 2014, zbulohen dekoracione me vlere ne banesen e Ficove, Të rinjtë vullnetarë shprehen se zbukurime të tilla, janë evidentuar në tavanin dhe muret e njerës prej dhomave të brendshme të shtëpisë

GJIROKASTËR - Banesat karateritike në qytetin e Gjirokastrës, vazhdojnë të evidentojnë vlera të qënësishme të traditës shqiptare në fushën e ndërtimeve tradicionale. Ka qenë një grup specialistësh të rinj të Trashëgimisë Kulturore nga Shqipëria dhe Ballkani, të cilët së fundi, zbuluan në mjediset e brendshme të banesës së Ficove, dekoracione dhe zbukurime të ndryshme murale. 

Të rinjtë vullnetarë shprehen se zbukurime të tilla, janë evidentuar në tavanin dhe muret e njerës prej dhomave të brendshme të shtëpisë

Gjatë ditëve të fundit të rinjtë restauratorë vendas dhe të huaj janë duke punuar edhe për mirëmbajtien e kompleksit të hamamëve të gurta dhe banesës së Babametove.

Redaksia Online
(Gre.M/F.I/Shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/gjirokaster-zbulohen-dekoracione--me-vlere-ne-banesen-e-ficove-215764.html#sthash.iwLPOPeh.dpuf

..

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate