29 maggio 2014

Ministri Beqaj në Divjakë për dezinsektimin dhe per nje park natyror sa me te sigurt dhe te vizitushem nga turistet.


Ministri Beqaj në Divjakë për Dezinsektimin “Mbajmë zotimet, më shumë siguri për turizmin dhe banorët e Divjakës!”
Ministri Beqaj në Divjakë për Dezinsektimin “Mbajmë zotimet, më shumë siguri për turizmin dhe banorët e Divjakës!”
Ministri Beqaj në Divjakë për Dezinsektimin “Mbajmë zotimet, më shumë siguri për turizmin dhe banorët e Divjakës!” (2)Tiranë, 29 Maj /ATSH-Z.Tosku/ – Ministri i Shëndetësisë,  Ilir Beqaj, ishte te merkuren ne   Parkun Kombëtar të Divjakë-Karavastasë me rastin e nisjes së programit të dezinsektimit në këtë zonë, në vijim të planit të kontrollit të integruar të mushkonjës të lançuar një javë më parë në zonën e Butrintit. Në takimin ku ishin të pranishëm edhe Deputeti i Partisë Socialiste  Erion Braçe, Kryetari i Bashkisë së Divjakës,  Fred Kokoneshi, përfaqësues të tjerë të qeverisjes vendore dhe përfaqësues të OJF-ve mjedisore në vend, si dhe specialistë të shëndetit publik, Beqaj tha se “përdorimi i teknikave të reja të dezinsektimit nëpërmjet agjentëve biologjikë në këtë program, bëjnë jo vetëm kontrollin e mushkonjave, por janë edhe tërësisht të padëmshme për shëndetin e njerëzve dhe miqësore ndaj mjedisit”. Nga ana e tij, deputeti Erion Braçe u shpreh se “ky proçes do  të përfundojë me sukses dhe jo të dështojë. Dhe natyrisht dua t’ju them se, janë  vendime shumë të mira të kësaj qeverie, fakt i kryer dhe që kanë sjell një ndryshim rrënjësor të gjithë situatës edhe në Parkun e Divjakës – Karavastasë”. /a.ke/http://www.ata.gov.al/ministri-beqaj-ne-divjake-per-dezinsektimin-119315.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate