11 maggio 2014

Dibranët shfrytëzojnë ujërat e kulluara të burimeve për të zhvilluar biznesin e kultivimit të troftës. Në fshatra ku nuk ka as rrugë makine janë ngritur me guximin privat ferma me asistencë gjermane dhe daneze. Falë këtij biznesi në Dibër trofta është bërë pjata kryesore. Alma Çupi në “Histori shqiptare” sjell dibranët ambiciozë që kanë kthyer zona të shkreta në ferma peshku.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate