31 agosto 2014

Syri i Kaltër Fare pranë qytetit të Sarandës, Bukuri mahnitëse per turistet e shumte por ambient i ndotur dhe pa mirembajtje...

Fare pranë qytetit të Sarandës, Syri i Kaltër është një pikat me te veçanta turistike ne jug te vendit. Ne çdo dite te vitit e veçanërisht tani ne vere, ne ketë zone ku uji buron papushim, vijnë dhjetëra vizitore, vendas dhe te huaj. Ata qe shkojnë për here te pare ne Syrin e Kaltër, shprehen te mahnitur me bukurinë e natyrës dhe veçantinë e këtij burimi. Por, kur flitet për infrastrukturën dhe pastërtinë e kësaj pike turistike edhe këtu ka probleme. Mjafton te hedhesh sytë përreth zonës dhe ve re mbeturina te hedhura përtokë. Ndërkohe rruga qe te çon drejt Syrit te Kaltër është e dëmtuar dhe pa asnjë investim. E nëse pjesa mahnitëse dhe çlodhëse është burimi I syrit te kaltër, ana tjetër e medaljes është liqeni me te njëjtin emër I cili ndodhet pak kilometra larg pikës turistike. Niveli i ndotjes dhe era e keqe e bën gati te pamundur qëndrimin ne ketë zone. Sot vendit nuk i mungojnë pikat turistike dhe as interesi I vizitoreve. Por ato kane nevoje për mirëmbajtje dhe investime...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate