22 agosto 2014

Muzeu mesjetar në Korçë nisin punimet për godinën e re

22 Gusht 2014 - 17:36
KORCE
- Pas 6 vitesh ndërprerjeje i është hapur rruga ndërtimit të godinës ku do të zhvendoset muzeu mesjetar në Korçë. Me një fond prej 60 milion lekësh të rinj, 6500 ikonat dhe 1500 objektet që mbaheshin në ambientet e mitropolisë së Korçës, do të vendosen në ndërtesën e re.
 
Muzeu i artit mesjetar në Korçë mbetet ndër më të vizituarit sa i takon vlera të tij në rajonin juglindor.Preje
 
Punimet filluan 6 vite më parë, në një sipërfaqe toke, që u dhurua nga bashkia, por që për shkak të mungesës së fondeve u ndërprenë për një kohë të gjatë.

Redaksia Online(e.s/shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/muzeu-mesjetar-n--kor---nisin-punimet-p-r-godin-n-e-re-234646.html#sthash.rnYQzIBw.dpuf...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate