28 agosto 2014

Shtatori nis me Restaurimin e Ures se Goricës në Berat, objekt atraksioni për Turistët

Aug 27, 2014
Në Shtator nisin punimet për restaurimin e Urës së Goricës, e cila konsiderohet si një nga objektet më me vlera të qytetit të Beratit, por dhe gjithë qarkun. Vitet e fundit kjo urë pavarësisht vlerave që përfaqëson ishte lënë në harresë.
Ndërkohë drita jeshile është ndezur falë një fondi të akorduar nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit, që do të mundësojë restaurimin.
Ura shekullore, ndodhet mbi lumin e Goricës i cili ndan në dy pjesë qytetin e Beratit. Duke parë që po shkonte drejt shkatërrimit një vendim i mëhershëm ndaloi qarkullimin e makinave mbi urë, por asnjë masë tjetër për të ruajtur të padëmtuar detajet që i japin dhe vlerën e merituar të monumentit të kulturës së kategorisë së parë. ...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate