18 agosto 2014

Shtëpitë muze të Gjirokastër, Turistet mikpriten me iso-polifoni

Nga shtëpitë muze të Gjirokastrës këto mbrëmje vere dëgjohet kënga polifonike. Kjo pjesë e trashëgimisë folklorike e mbrojtur nga UNESCO për herë të parë u ofrohet edhe vizitorëve të huaj. Grupi polifonik ”Argjiro” çdo mbrëmje interpreton këngët më të lashta të trashëguara brez pas brezi. Iso-polifonia është marrë në mbrojtje nga UNESCO si pjesë e trashëgimisë shpirtërore që prej vitit 2006, një vit pas mbrojtjes së trashëgimisë monumentale të qytetit të gurtë. Mund te themi qe edhe shqiperia po fillon te perdore teknika prezantimi qe perdorin dhe muzete neper bote

...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate