09 agosto 2014

Butrint: Fillojne Gërmimet në kalanë tre këndore, ku vizitorët do të kenë mundësinë të njihen edhe me historinë e kalasë se shekullit te 17-te

Zbulohet se ndërtimi i Kalasë trekëndore të Butrinit që ndodhet pranë parkut arkeologjik daton në shekullin e 17. Kjo është mundësuar falë gërmimeve që kanë nisur për herë të parë në këtë kështjellë. Prej dy javësh një grup arkeologësh të rinj po punon për të kërkuar të dhëna të reja historike mbi këtë monument të veçantë. Gjatë gërmimeve në themelet e kështjellës janë gjetur elemente druri , një risi kjo për arkeologët. Në Kalanë tre këndore të Butrintit janë bërë vetëm disa restaurime në vitet 1970 dhe pastrime të ndryshme deri në vitin 2000. Përveç pamjes së jashtme tashmë vizitorët do të kenë mundësinë të njihen edhe me historinë e kalasë...

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate