07 marzo 2013

Ura e Mesit,Shkoder ndër urat më të vjetra në Shqipëri e rajon. Mos nguroni ta vizitoni kete fund jave 10/03/2013 me Klubin e Kampistave (discovery Albania9Ura e Mesit është një ndër urat më të vjetra në Shqipëri e rajon, e cila mendohet të jetë ndërtuar në vitin 1769 me urdhër të Mehmet Pashë Bushatlliut. Ura e Mesit ishte një domosdoshmeri në kohën kur u ndërtua pasi lidhte zonën e Postrribës me Shkodrën në marrëdhëniet e tyre tregtare. Dy harqet e fundit të urës janë shtuar më vonë dhe nuk përkasin periudhës fillestare të ndërtimit.

Gjatë viteve Ura e Mesit është restauruar disa here dhe rishtazi është restauruar në vitin 2006. Aktualisht ajo është pjesë e shumë toureve turistike dhe vizitohet nga shumë turistë gjatë vitit.

GUIDA:

URA e Mesist, SHKODER eshte nje nder pikat qe Klubi do te vizitojme, mbi nismen per te bere nje udhetim neper Shqiperi, sic e kemi theksuar cdo te diel do te shohim nje qytet te ndryshem te Shqiperise.

*Data, Ora e Aktivitetit: 10 MARS, 09:00-18:30
*Vendi I Takimit: Liceu Artistik, Tirane
*Marshim: 2 Ore
*Pjesmarrja: 50 Klubista
*Cmimi: 1500 Leke per pjesemarresit nga Tirana

*Te perfshira ne Cmim: Transporti ,Ushqimi (Produkte Zgare, Birra), Guida.

Kjo do jete nje dite mjaft e Vecante

Per te REZERVUAR dergoni SMS ne numrin 0696583870. Shembull: Rezervoj 3 Vende tek Ura e Mesit. (Emrin Tuaj) ose telefonoi ne nr 0696583870.

Rezervimet mbyllen te Premten ne oren 17:00.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate