08 marzo 2013

Grabitet kisha e Gjithë Shenjtorëve në Himarë, I vodhën asaj 9 kolona të ikonostasit të shekullit të XVIII


04 mars 2013 21:24
I erdhi radha kishës 300- vjeçare të Gjithë Shenjtorëve në Himarë.
I vodhën asaj 9 kolona të ikonostasit të shekullit të XVIII.
Gentian Stratoberdha ndihet i alarmuar

Projekti i përpiluar për ruajtjen e kishave sipas një sistemi alarmi të specializuar për Strateberdhën është pozitiv, por si hap të parë ai kërkoi vendosjen e rojeve.

Per Stratoberdhën marrveshja e vitit 2009 nuk është e mjaftueshme. Aktet e shfaqura deri tani diktojnë përmirësimin urgjent të saj.

Kisha e shejntorëve është monument i kategorisë së parë dhe ështëe një ndër më të mirëmbajturat e trashëgimisë ortodokse, pasi i është nënshtruar një restaurimi, në fund të viteve '90, me fondet e Kishës Autoqefale.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate