31 marzo 2013

Turistet Gjerman & Austriak kalërim nëpër Gjirokastër,Albania 2013


Mar 31, 2013
Një grup kalorësish gjermane e austriake kane përshkuar ne jug te vendit itinerarin qe Benin karvanët tregtare 200 vjet me pare.
Udhëtimi vijoi ne katër zona te ndryshme etnografike si, Lunxhëria, Zagoria, Pogoni dhe Gjirokastra. Monumentet e shumta historike e kulturore, duke nisur nga Kalaja e Palokastres, urat e shumta te ndërtuara nga Ali Pashai ne jug, vendet ku qëndronin rojet per te mbrojtur karvanët, si dhe objektet e shumta te kultit ngjallen kureshtjen e turisteve te huaj te apasionuar edhe pas kalërimit, te cilet vunë ne dukje edhe problemin e ndotjes. "Ne si kalores patëm mundësi te provojmë te ecim ne terrene te ndryshme brenda nje dite si terren malor, fushor, terren te rrëshqitshëm dhe ia dolëm. Shqipëria është atraktive ne zhvillimin e këtij lloj turizmi." -- është shprehur turisti Kristof Becker. Turi disaditor u jep mundësinë turisteve te njihen edhe me kuzhinën e pasur e tradicionale te zonës, pasi ata e kalojnë natën ne shtëpitë e fshatit. Kjo është hera e pare qe ne paketa turistike te agjencive private përfshihet edhe turizmi familjar. Banoret e zonës sigurojnë te ardhura për akomodimin qe u krijojnë turisteve.

A group of Austrian German riders have gone south of the route that Benin caravans trading 200 years ago.
The journey continued in four different areas of ethnographic as Lunxhëria, Zagoria, Pogoni and Gjirokastra. Numerous historical and cultural monuments starting from Castle Palokastres, numerous bridges built by Ali Pasha in the south, where countries stand guard to protect caravans, as well as many objects of worship raised the curiosity of foreign tourists also passionate after riding, who pointed out the problem of pollution. "We as horsemen had the opportunity to try to walk on different terrains within a day as mountainous terrain, flat, slippery terrain and managed. Albania is attractive in the development of this type of tourism. "Said tourist Christoph Becker. Several-day tour allows tourists to acquaint themselves with rich traditional cuisine of the area, as they spend the night in the homes of the village. This is the first time we travel packages to private agencies including family tourism. Provide income area residents to develop the tourist accommodation.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate