07 settembre 2012

Te jesh nje pushues i paster sot eshte nje LUKS.


Mbyllet sezoni veror - shqiptarët sërish on Friday, 07 September 2012
Mbyllja e sezonit veror, lë si gjithmonë nga pas gjurmët e saj të pashlyeshme ku përgjithësisht shqiptarët (është e vështirë të mendosh se të huajt mund të bëjnë diçka të tillë), kontribuojnë vullnetarisht dhe me shumë dëshirë. Me siguri secili prej pushuesve ka marrë me vete kujtime të bukura, e i ka lënë si dhuratë natyrës grumbuj me plehra, me të cilat ajo nuk di ç’të bëjë, për shkak se nuk është një material që mund ta asimilojë me kalimin e stinëve.
Gjiret e plazheve, rruginat e vogla, brigjet e fshehur dhe ata të pafshehur, janë mbushur thuajse plot me mbeturina, duke ofruar një pamje të shëmtuar për ata pak pushues që kanë zgjedhur të shojijnë e të çlodhen në ditët e para të shtatorit. Vit pas viti, shqiptarët po tregojnë se nuk kanë shumë dëshirë të “vetëdisiplinohen” për të mos e dhunuar natyrën ose ambientin publik, duke e konsideruar si pronë e askujt. Sipas të gjitha gjasave, sezoni I ardhshëm veror, do t’i gjejë bashkitë e komunat me llërë përveshur, duke pastruar plazhet nga mbeturinat e një viti më parë, dhe ato që do të grumbullohen nëpër plazhe përgjatë tri stinëve të tjera. travel http://www.albaniantravel.info/AlbanianTravel/lajme/item/mbyllet-sezoni-veror-shqiptaret-serish-pisanjose

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate