07 settembre 2012

Studentë të huaj nga Ballkani tërhiqen nga parku i Antigonesë

Studentë të huaj tërhiqen nga parku i AntigonesëGJIROKASTËR 06 Shtator 2012 - 20:42- Parku Arkeologjik i Antigonesë në Gjirokastër ka tërhequr një grup studentësh të arkitekturës nga vende të ndryshme të Ballkanit, të cilët po zhvillojne një kamping 10 ditor. Të rinjtë do të fokusohen në përmirësimin e infrastrukturës dhe në projekt idetë mbi zhvillimin e turizmit në këtë tur arkeologjik.

Të udhëhequr nga arkitekti Dimitraq Leo, grupi i arkitektëve të rinj është ndalur në një vizitë në zyrat e parkut dhe në muze, ku edhe janë njohur mbi zbulimet e deritanishme, si dhe vizitat e turistëve përgjatë këtij sezoni. Qëllimi i kësaj nisme, aktivizimi i të rinjve për të qënë pjesë e mbrotjes së vlerave në monumentet e kulturës.
(e.m/news24/BalkanWeb)

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate