26 settembre 2012

Festivali i monodramës, shfaqje në pikat turistike

Korçë Shtator 26,2012 - 13:28 Korça ka mirëpritur për të shtatin vit radhazi Festivalin Ndërkombëtar të Monodramës "Albamono". Festivali ka nisur rrugëtimin në teatrin "Andon Zako Çajupi", për të vijuar më pas me shfaqe të tjera. Në  Albamono do të marrin pjesë 12 vende të rajonit. Regjisori Dhimitër Orgocka tregon se këtë vit në kuadër të 100-vjetorit të pavarësisë një rëndësi të vecantë iu është kushtuar trevave shqipfolëse, Kosovës dhe Maqedonisë.

"Meqënëse jemi në kuadër të 100-vjetorit, i kemi dhënë pak përparësi trevave shqipfolëse, dhe e kemi quajtur këtë festival, festivalin e 100-vjetorit. Në të kemi ftuar dhe trupa nga Kosova, shqiptarët e Podujevës. Po meqënëse e kemi dhe festival ndërkombëtar kemi dhe nga shtetet që na rrethojnë", tha regjisori Dhimitër Orgocka.

Festivali Ndërkombëtar Albamono edhe këtë vit do të zhvendoset duke qënë më pranë publikut. Monodramat do të shfaqen në zonat turistike të rajonit të Korçës si Voskopoja, Dardha etj. Festivali do të zhvillohet përgjatë 6 ditëve në përfundim të të cilave juria do të ndajë dhe çmimet për më të mirët e edicionit të shtatë.

Jorgjeta Gjançi    

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate