07 settembre 2012

Restaurohet kalaja e Ali Pashes ne Tepelene sett.2012


Pas alarmit te përsëritur për gjendjen e renduar ne kalanë e Ali Pashës ne Tepelene nis restaurimi. Ndërhyrja do te behet ne pjesën jugore dhe veriore te murit rrethues, te cilat janë mbi rrugën kombëtare Tepelenë-Fier. Sipas specialisteve, dëmtimet e mureve përreth kalasë janë te mëdha dhe çarjet shkojnë deri ne 8 metra lartësi. Pasi ka vlerësuar ndërhyrjen ne kalanë e Ali Pashës, kreu i Bashkise se Tepelenës, Termet Peçi, propozon qe për 100-vjetorin e Pavarësisë te ngrihet edhe muzeu historik i qytetit. 4.5 milion leke te reja është vlera e fondit për restaurimin e murit rrethues te kalasë se Tepelenës. Punimet intensive janë planifikuar te përfundojnë pas një muaji e gjysme.

After the alarm to repeat the grave situation in the castle of Ali Pasha in Tepelene restoration begins. Intervention will be in the northern and southern parts of the perimeter wall, which are on the national road axis-Fier. According to experts, the damage to the wall surrounding the castle are large and cracks go up to 8 meters high. Once evaluated the intervention in the castle of Ali Pasha, the head of the Municipality Tepelena Terms Peçi, proposes that for the 100th anniversary of Independence to set up the city's historical museum. ALL new 4.5 million is the value of the fund for the restoration of the perimeter wall of the castle that Tepelena. Intensive works are scheduled to expire after a month and a half.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate