24 settembre 2012

Projekti unik i turizmit në Shqipëri: bunkerët bëhen hotel, Një natë në Bed& Bunker do të kushtojë 8 euro.

Në bregdetin e Tales, rreth 50 kilometra larg kryeqytetit shqiptar, Tiranë, 10 gjermanë dhe 10 studentë universiteti në Shqipëri po punojnë për një projekt unik turizmi. Ata po i kthejnë ish- bunkerët në dhoma hoteli, që mund të ofrojnë hapësirë deri për 8 njerëz.
Turistët do të mund të shikojnë panoramën e bukur të vendit përmes frëngjive të bunkerit, ndërsa ëndërrojnë poshtë një shtrese betoni 1.3 metra, raporton Spiegel Online.
Enver Hoxha ka ndërtuar 750 mijë bunkerë në formë iglu-je, duke reflektuar paranojën e diktatorit Enver Hoxha, që mendonte se vendin duan ta pushtojnë të gjithë.
Projekti është përgatitur si punim diplome nga Iva Shtrepi në Universitetin e Mainz, në Gjermani.
Markus Pretnar, profesor i Ivës, e pëlqeu aq shumë idenë sa mendoi se ajo mund të kthehej nga teoria në praktikë.
Ai thotë se vendi është i mbushur me bunkerë kudo. Ai vlerëson shumë bukuritë e Shqipërisë dhe shton se bunkerët mund të jenë perfektë për turistët backpackers.
Një natë në Bed& Bunker do të kushtojë 8 euro.
 
Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate