06 luglio 2014

Gjirokastër, ka nisur punimet restauruese në disa objekte monument kulture kategori e parë dhe e dytë.

Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare në Gjirokastër, ka nisur punimet restauruese në disa objekte monument kulture kategori e parë dhe e dytë.

Ndërhyrjet synojnë evitimin e rrezikshmërisë që mbartnin, si dhe kthimin në identitet të elementëve tradicionalë.

Aktualisht po kryhen punime në dy banesa monument kulture kategori e parë, në strehën e çatisë së Skëndulatëve, dy portat e shtëpisë së Zekatëve etj.

Ky institucion ndërkohë po fakton gjendjen e të gjithë monumenteve në Qarkun e Gjirakastrës, skedimin e tyre dhe po harton projketet për ndërhyrje.
 
 
Redaksia Online
(g.f/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/gjirokaster-fillon-nderhyrja-ne-monumentet-kulturore-224360.html#sthash.nfrqOGPX.dpuf.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate