07 novembre 2013

Shtigjet malore në rajonin e Korçës me Eksploruesit-Speleo Mountain club

DSC_9366
Për dy fundjava rrjesht, në datat 25-27 tetor si edhe datat 1-3 nëntor, një grup prej 6 personash nga klubi Eksploruesit kanë inspektuar 11 shtigje për ecje malore në zonën e Korçës. Shtigjet ishin të shpërndara në fshatrat Dardhë, Voskopojë dhe Vithkuq.
Këto shtigje janë të një niveli vështirësie të lehtë deri mesatar dhe një pjesë e tyre kanë karakter kulturor ku përfshihet vizita në kishat e shumta të fshatit. Më shumë informacion mbi këto shtigje mund të gjeni tek mapping-albania.com
Këto aktivitete u mbështetën nga organizata GIZ (German International Cooperation) e cila po zbaton projekte për zhvillimin e turizmit malor në Korçë.
Disa foto nga ky aktivitet mund t’i shihni më poshtë:


DSC_9381
Dardha
DSC_9357
Dardhë
DSC_9393Dardhë
DSC_9405
Dardhë
IMG-20131105-WA0009
Vithkuq
DSC_9342
Dardhë
DSC_9423
Dardhë
IMG-20131105-WA0003
Maja e Rrungajës, Vithkuq
Kisha e Shën Mëhillit, Vithkuq
Kisha e Shën Mëhillit, Vithkuq
DSC_9338
Guri i Vjeshtës, Dardhë

Manastiri i Shën Pjetrit, Vithkuq
Manastiri i Shën Pjetrit, Vithkuq
Maja e Rrungajës, Vithkuq
Maja e Rrungajës, Vithkuq

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate