15 novembre 2013

Ndalohet peshkimi ne Oher per te mbrojtur faunen

Friday, 15 November 2013 12:55

Ndalohet peshkimi ne Oher per te mbrojtur faunen.
 Me urdhër të Ministrisë së Mjedisit është ndaluar aktiviteti i peshkimit ne liqenin e Ohrit, për shkak të rrezikut ndaj botës së faunës.  Pas konstatimeve se llojet belushka dhe korani janë në rrezik zhdukjeje për shkak të peshkimit pa kriter, u leshua dhe urdhri. Peshkimi pa kriter realizohet kryesisht me dinamit, forca shpërthyese e të cilit dëmton jetët edhe të peshqve e gjallesave të tjera që mund të mos preken direkt nga vala e eksplozivit.
- See more at: http://www.radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=74791:ndalohet-peshkimi-ne-oher-per-te-mbrojtur-faunen&Itemid=617#sthash.M5vMpiUt.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate