07 novembre 2013

Teatri antik i Apollonise gati per te pritur vizitoret

Thursday, 07 November 2013 11:37
Amfiteatri antik i Apollonise gati per te pritur vizitoret.
Amfiteatrin 2400 vjeçar në parkun arkeologjik të Apolonisë në Fier eshte serish gati per tu vizituar nga turistet pas punes se perfunduar prej disa ditesh nga arkeologet. I mbuluar nga rrëshqitja e dherave, një ekip arkeologësh gjermano-shqiptar ka rikthyer në gjendjen e mëparshme Teatrin antik, duke hequr 800 metër kub dhe që mbulonte prej 2 vitesh. Arkeologët gjermanë në bashkëpunim me ato shqiptar kanë punuar edhe për të shmangur shembjet e vazhdueshme të dherave nga kodrat përreth, si dhe për të mos lejuar depërtimin e ujërave nëntokësore. 
- See more at: http://www.radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=74654:amfiteatri-antik-i-apollonise-gati-per-te-pritur-vizitoret&Itemid=617#sthash.aznWNVEc.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate