03 novembre 2013

Amfiteatri i Apollonisë (Fier) del në dritë, pastrohet nga dherat

NGA KRISTAQ THANO 
03 NËNTOR 2013 - 13:37

FIER 
- Del sërish dritë mbi amfiteatrin 2400 vjeçar në parkun arkeologjik të Apolonisë në Fier. I mbuluar nga rrëshqitja e dherave, një ekip arkeologësh gjermano-shqiptar ka rikthyer në gjendjen e mëparshme amfiteatrin antik, duke hequr 800 metër kub dhe që mbulonte prej 2 vitesh.
 
Rrëshqitja e dherave si pasojë e motit të keq shkaktoi mbulimin e një pjesë të amfitetatrit antik, duke shkaktuar edhe dëmtimin e saj. Amfitetari aktualisht është kthyer në gjendjen e mëparshme.
 
Rreth 800 metër kub dhe është hequr nga sipërfqja e dëmtuar. Arkeologët gjermanë në bashkëpunim me ato shqiptar kanë punuar edhe për të shmangur shembjet e vazhdueshme të dherave nga kodrat përreth, si dhe për të mos lejuar depërtimin e ujërave nëntokësore.
 

Redaksia online
(ac/shqiptarja.com)

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate