12 gennaio 2014

Muzeu i Tradites ne Sarande kerkon rikonceptim

Saturday, 11 January 2014 16:15
Muzeu i Tradites ne Sarande kerkon rikonceptim.
Muzeu i traditës në Sarandës është ajo çka ka mbetur nga 3 muzeume të specifikuar që kanë funksionuar në qytet para vitit ’97, ai i arsimit, armëve dhe etnografisë. Specialistët sqarojnë se pas trazirave punonjësit arritën të ruajnë dhe magazinojnë vetëm objektet e ekspozuara në këtë godinë tipike dykatëshe qytetare. Muzeu që magazinon objekte të shkëputura të traditës ka nevojë emergjente për rikonceptim ndërsa zyrtarët lokalë të kulturës i kanë drejtuar shpesh thirrje komunitetit të dhurojë objekte që nuk kanë më përdorim praktik
- See more at: http://www.radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=75573:muzeu-i-tradites-ne-sarande-kerkon-rikonceptim&Itemid=617#sthash.gslaH9IJ.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate