27 gennaio 2014

Arvizu në Voskopojë: SHBA, mbështetje ndaj trashëgimisë kulturore të Shqipërisë

ARVIZUTIRANË, 27 Janar/ATSH/-Ambasadori i SHBA-së në Tiranë, AleksandërArvizu ka vizituar dy ditë më parë zonën historike të Voskopojës, për të parë disa nga kishat e kësaj zone si dhe për të nënvizuar mbështetjen e vazhdueshme të Shteteve të Bashkuara ndaj trashëgimisë madhështore, kulturore të Shqipërisë.
Ambasadori vizoi kishën e Shën Nikollës në qendër të zonës, për të cilën programi i Fondit të Ambasadorit për Trashëgiminë Kulturore i Departamentit të Shtetit ka dhënë 50,000 Dollarë për riparimin e tavanit.ARVIZU2
Ambasadori u takua gjithashtu edhe me drejtuesit fetarë dhe kulturorë të zonës, ndërsa Kryetari i Komunës e shoqëroi atë gjatë vlerësimeve të historisë së çdo vendi dhe bukurisë qetësuese natyrore.
ARVIZU3Ambasadori e vlerësoi shumë mundësinë e vizitës në këto zona dhe premtoi se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë bashkëpunimin me udhëheqësit dhe organizatat vendore në ruajtjen e trashëgimisë kulturore në të gjithë vendin./a.gegvataj/http://www.ata.gov.al/arvizu-ne-voskopoje-shba-mbeshtetje-ndaj-trashegimise-madheshtore-kulturore-te-shqiperise-32778.html

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate