31 ottobre 2013

Banorët e Dropullit në Gjirokastër festojnë

Në çdo shtëpi nis pjekja e rakisë
31 tetor 2013 21:42
Banoret e Dropullit te Gjirokastres keto dite jane ne feste. Ata kane nisur pjekjes e rakise, nje tradite qe e trashegojne nga te paret e tyre.Per te pjekur rakine, dikur kishin vetem dy kazane. Edhe ato ishin te Kishes. Sot ne Klishar te Dropullit te Gjirokaster, ne cdo shtepi kazani eshte mbi zjarr.
Nga pertej kufirit ka ardhur posaçerisht per kete dite. Të mbash gjallë traditën duhet shpirt dhe vullnet. Pjekja e rakise do te vazhdoje deri ne fund te dhjetorit.
Ceremonia kalon me radhe, per cdo shtepi.
Keshtu mund te kujtojne te paret…Ende mburren me te kaluaren e fushes se Dropullit… Ky eshte Klishari. Ndertuar mbi gure, por me vreshte ne cdo shtepi.

Aty vera e rakia nuk do te mungojne asnjehere. 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate