01 ottobre 2013

Ngrihet rrjeti i labaratorëve të restaurimit për trashëgiminë materiale


Rrjeti do të funksionojë pranë Institutit të Monumenteve të Kulturës
30 shtator 2013 21:51
Më në fund ngrihet rrjeti i labaratorëve të restaurimit për trashëgiminë materiale pranë Institutit të Monumenteve të Kulturës. Krijimi i ambienteve  është si rezultat i një bashkëpunimin mes IMK dhe  Fondacionit italian Roma-Mediterrano.
Drejtori, Apollon Bace shprehet se ky labarator synon që objektet e përftuara nga gërmimet arkeologjike tashmë do mund të restaurohen dhe te ekspozohen në muze.
 Specialistet do mund të konservojne opbjekte te qeramikes, drurit qelqëit, metalit  dhe guri.
Në tavolinat e labaratorit ndodhen copëzat e afreskut të kishës së Valshit si dhe tryeza e Ndre Mjedes që jane ne proces pune.
Vetem restaurimi i ambjenteve  ka kushtuar 60 mije  euro, ndersa  nga TICA pritet sigurimi i pajisjeve te nevojshme per te kryer resturimin e objekteve ne menyre bashkekohore.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate