09 ottobre 2013

Rrezikohet ekzistenca e Kunes së Shëngjinit

Erozioni i pandalshëm, nuk merret asnjë masë
09 tetor 2013 15:48
Erozioni ne Kune te Shengjinit po ve ne dyshim ekzistencen e vete lagunes. Ndersa deti po perparon me shpejtesi ne brendesi,nuk eshte marre asnje mase per parandalimin
Po rrezikon ekzistencen e bregut, e po prishe ekuilibrin natyror te zones se Kunes. 
Erozioni detar ne Shengjin ka marre permasa shkaterruese. 
Ai po deporton ne brezin e reres dhe kercenon vete lagunen.
E prezantuar si nje efekt negativ per biodiversitetin si shkak i baticave dhe zbaticave te detit ky erozion tani rrezikon edhe ekonomite e banoreve te zones perreth. 
Eksperti i mjedisit ne Lezhe Jak Gjini thote se dekaten e fundit, ky erozion ka agresiv dhe po krijon nje gjendje te pariparueshme.
Ddallgekthyesit e vendosur deri me tani per te mbrojtur zonen e shengjinit nga erozioni jane te papershtatshem. 
Ato duhet te jene vendosur ndryshe dhe ten je teknologjie te larte…
Erozioni ne zonen e Kunes eshte bere objekt i shume kronikave televizive dhe diskutimeve ne tryeza, por zgjidhja ka mbetur ende larg. 

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate