27 ottobre 2013

Në mjediset e Pallatit të Ekspozitave në Romë u prezantua guida “Conoscere l’Albania” (Të njohesh Shqipërinë), e autorëve Enkela dhe Alfred Dalipi.


Në mjediset e Pallatit të Ekspozitave në Romë u prezantua guida “Conoscere l’Albania” (Të njohesh Shqipërinë), e autorëve Enkela dhe Alfred Dalipi.

Aktiviteti, i organizuar nga shoqata 'Occhio Blu' në bashkëpunim më Ambasadën Shqiptare në Romë, qe një rast i mirë për të paraqitur Shqipërinë për një publik që gjithnjë e më shumë po interesohet për vendin fqinj. Jo vetëm studiues e specialistë, por edhe njerëz të thjeshtë që duan të dijnë diçka më shumë për Shqipërinë, siç lexohet edhe në parathënien e librit, “për të kuptuar shqiptarët, për të mësuar në ç’zot besojnë dhe ç’farë gjuhe flasin, me kë kanë luftuar dhe kush i ka pushtuar, cfarë është asimiluar dhe cfarë ka mbijeturar, çfarë simbolesh kanë zgjedhur dhe ç’ngjyra kanë adhuruar”.

Performanca e grupit Aion Teatër, i shtoi aktivitetit tingujt e shqipes të kthyera në emocione e ndjenja.Botimi prestigjoz i paraqitur në Romë sjell diçka më shumë se një udhërrëfyes të thjeshtë. Falë punës së shkëlqyer të dy autorëve, ai është një tablo e plotë dhe mbërrin në një moment kur për Shqipërinë, siç u shprehën dhe të pranishmit, ka ardhur koha për një vizion të ri të turizmit, në veçanti të atij kulturor.

/ Top Channel

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate