27 ottobre 2013

"Kalatë e bregut tim", vullnetarët pastrojnë fortesat nga mbeturinat

Në Shqipëri grupe të rinjsh po ndihmojnë në ruajtjen dhe promovimin e Trashëgimisë Kulturore. Në disa zona në Gjirokastër dhe në Sarandë programe të ndryshme nderkombetare po mbështesin organizata të shoqërisë civile, ndërsa në vend ka mjaft tone kritike për gjendjen e mjaft prej këtyre monumenteve. Institucionet kanë pak fonde për investime në këtë sektor, ndërkohë që ndërtimet pa kriter vazhdojnë të jenë një rrezik për mjaft nga qendrat historike.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate