08 ottobre 2013

Rrënoja të tjera në Orikum

Publikuar më 07.10.2013 | 13:47
Rrënojat e zbuluara në Parkun Arkeologjik të Orikumit, nuk janë pjesë e një teatri të ndërtuar në shekullin e parë pas Krishtit, sikurse është thënë deri më sot, por pjesë e një ndërtimi tjetër. Arkeologu Kriledian Çipa thotë se: “Ka dalë një kanal uji dhe duket më shumë si vepër hidrike”. Sipas tij, zbulimet e fundit kanë konkluduar gjithashtu se, kjo zonë është një themelim autokton. Ndërkohë, që gërmimet në këtë zonë vazhdojnë, specialistët janë të shqetësuar për aktet e grabitjes dhe gërmimeve të paligjshme që bëhen në këtë park.
- See more at: http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=31946&kat=94#sthash.qnPzNaoJ.dpuf

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate