29 ottobre 2013

Për herë të parë gërmime brenda territorit të kalasë së Lezhës. Zbulohet okupimi i shpeshtë i saj, 29 Tetor 2013


Keto jane germimet e para arkeologjike brenda kalase se Lezhes. Gjetjet jane te shumta, ndersa prezantohen fazat e ndryshme te okupimit te saj.
Ka mbivendosje te objekteve si pasoje e dendesise se ketyre okupimeve, por jo demtime. Prania e nje ekipi arkeologesh franceze dhe shqiptare, kane sjelle ne drite te dhena histroike qe nuk ishin konstatuar me pare. Arkeologia Etleva Nallbani, drejtuese e ketyre germimeve arkeologjike thote se e gjithe hapsira e kalase eshte ndertuar gjate pushtimeve te ndryshme.
Fakti ka treguar qe vetem nga zbulimet e deritanishme, ka nje terheqeje te vizitoreve vendas e te huaj. 600 maja shigjetash, kryqe, 50 gjyle e materialete te tjera qeramike si dhe varre te hershme jane zbuluar gjate germimeve te fundit ne kalane e Lezhes.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate