04 maggio 2012

Zbulo shqiperine artikuj 2008-2009


Mrekullite e heshtura ndodhen ne Voskopoje

5 Nentor, 2008
“Sikstina e Ballkanit” i Maximilien Durand-it paraqitet në Shqipëri. Piktura murale e Shën Thanasit të Voskopojës, punuar nga Zografët në stilin post-bizantin, dëshmon shijet e një qytetërimi të hershëm dhe multikulturor dikur. “Sixtine Des Balkans”, libri mbi afresket e kishës ... [Lexo me shume...]

Voskopoja – Sikstina e Ballkanit

28 Korrik, 2008
Fshati i vogël i Shqipërisë së Juglindjes, Voskopoja, dikur qyteti më i rëndësishëm i Ballkanit, prej vitesh është vënë në qendër të vëmendjes së strukturave ndërkombëtare të trashëgimisë, sidomos për pasurinë kulturore të pesë kishave dhe një manastiri, për veprat madhë... [Lexo me shume...]

Butrint – Parku Kombetar

29 Maj, 2008
butrinti, Buthrotum-i antik, një qytet - port nga periudha helenistike deri në atë otomane, është një sit në Shqipërinë jug – perëndimore, i deklaruar nga UNESCO Pasuri e Trashëgimisë Botërore. I nodhur pranë ngushticës së Korfuzit dhe i rrethuar nga një lagunë piktoreske, Butrin... [Lexo me shume...]

Underwater Heritage – Pasurite Nenujore

29 Maj, 2008
Bregdeti shqiptar eshte bere arene e vezhgimeve arkeologjike me synim nxjerrjen ne drite te fakteve qe vertetojne qyteterimin mesdhetar ne shekuj. Ekspeditat dhe vezhgimet nenujore arkeologjike te viteve te fundit, te kryera ne bashkepunim me partneret e huaj, vazhdojne ne disa nga pikat me interes ... [Lexo me shume...]

Albania from the Air – Shqiperia nga Ajri

29 Maj, 2008
Vitin qe kaloi u publikua ne Shqiperi nje vellim me foto te bera nga lart me dicituren: "Albania from the Air". Vertet kjo gje eshte nje risi per vendin tone, dhe nje menyre e bukur ilustrimi me ane te fotove te bera nga ajri, duke thene e mjaft profesionalizem nga Alket Islami. I apasionuar me flu... [Lexo me shume...]

Shqipëria në një libër xhepi

21 Maj, 2008
Gjithçka e nevojshme për një turist fillestar që viziton Shqipërinë. Guida "Welcome to Albania" e publicistit Agim Neza, është një ftesë tjetër për të huajt për të vizituar Shqipërinë. E botuar sipas stilit të guidave në Perëndim, si një liber xhepi, kjo guidë ofron informacion... [Lexo me shume...]

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate