25 maggio 2012

Flamuri shqiptar ne Everest - 2012 Albania Flag in Everest

Ky imazh qe shihni tregon qarte flamurin shqiptar, i cili valëvitet ne majën me te larte te botes, Everestin. Alpinistet shqiptare, kane arritur kështu te ngrëne ne çatinë e botes simbolin kuq e zi, pas një ekspedite te lodhshme te nisur ne muajin prill, e cila nder te tjera është ndihmuar edhe nga rrjeti i njohur i supermarketeve "Conad", i cili i ka furnizuar alpinistet shqiptar me ushqime specifike për këtë rrugëtim jo te zakonshëm.
Ne fotografitë e publikuara nga ekspedita, shfaqet grupi i alpinisteve Fation Plaku, Gerti Pishtari, Gjergj Bojaxhi, Erlin Rudho Xhimi dhe Mateo Begeja, te cilët kane arritur te ngjiten ne lartësi e 8844 metrave. Ekspedita Everest, u ndërmor ne kushtet me ekstreme te motit dhe te lartësisë. Te gjithë alpinistet u trajnuan para kësaj nderrmarjeje, pasi ata duhet te duronin temperatura tejet ekstreme nga -30 deri ne -40 grade celsius. Shqetësimi ka qene i larte për ekipin shqiptar disa dite me pare, pasi një stuhi e papritur shkaktoi vdekjen e dy alpinisteve te huaj, ne atë qe njihet si maja e vdekjes.

This image clearly shows that you see in the Albanian flag, which flies in the highest pinnacle of the world, Everest. Albanian mountaineers, have achieved so eat on the roof of the world, red and black emblem, after a tedious expedition to start in April, which among others is aided by well-known network of supermarkets "Conad", which has Albanian mountaineers supplied with specific foods for this unusual journey.
We published pictures from the expedition, the group of climbers appear Fation Elder, Gerti Torch, George House painter, Jimmy and Matthew Erlin Rudho Begeja, who have managed to cling to a height of 8844 meters. Expedition Everest, was taken to the extreme weather conditions and altitude. All climbers were trained before this sized firm, as they have to withstand temperatures from -30 up to very extreme at -40 degrees Celsius. Concern has been high for the Albanian team a few days ago, after a sudden storm caused the deaths of two foreign climbers, in what is known as the tip of his death.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate