31 maggio 2012

Shengjini (Albania) vlerat turistike, Informohu me Shengjini.com Travel & Tourism

http://www.shengjini.com/
Shengjin is a very picturesque clean area, in a very peaceful, quiet location, the nearby historic town of Lezhë which is full of character and history. The complex is situated just 100 meters from the beach which is approximately three kilometers long, with wonderful sea views from the front and mountain views to the rear, this is really an opportunity not to be missed. With the same coastline as Croatia and Montenegro, Shengjin enjoys better weather and prices are about a quarter of those compared to it’s better known neighbors.


Shengjin is a small coastal town, situated on the northern part of the country, approximately 60km from the airport in Tirana. Arriving in Tirana you enjoy the very picturesque journey admiring the views of the mountains before arriving in this Idyllic resort. As the resort is located to the North of the country, there are unrivalled views of the Adriatic Sea.
The area is renowned for its unspoilt beaches, clean streets and all round welcoming atmosphere. Shengjin is an established tourist hotspot with Albanians and foreigners alike. Front and side facing apartments benefit from stunning views of the coast and sea beyond. / © Shengjini.com /

              Shengjini, vlerat turistike 
   
Ne Shengjin vihet per diellin, per detin e reren, per bukurite e rralla, qe natyra u ka dhuruar banoreve mikprites e te shoqerueshem.Rripi i gjere i reres se paster, nga njera ane kufizohet me detin dhe nga ana tjeter me pyllin e rralle me pisha e drure te tjere. Nje rrip i ngushte rere me bimesi, ndan ujrat e cekta bregdetare me lagunat.
Ne plazhin e Shengjinit dhe te Kunes, pushuesit gjejne hotele, restorante e mjedise te tjera, te ngritura ne pershtatje me kushtet dhe traditat e zones, por edhe shtepi tradicionale, me kopshte dhe lulishte te bukura. Kudo ofrohet kuzhina tradicionale, por edhe ajo e huaj, sipas shijes e kerkeses. Mbizoterojne prodhimet e detit, shpendet e eger dhe mishi i zgares. E, mbi te gjitha, sherbimi i standarteve bashkekohore.
Shengjini si nyje e rendesishme transporti, qe nga kohet e lashta, ka pritur e percjelle shume udhetar e vizitore, vendas dhe te huaj.  Ndersa turizmi masiv u zhvillua vetem ne fillim te viteve ‘60 te shek.XX, kur filluan ndertimet ne plazhin e Shengjinit, i cili kishte kushte dhe mundesi per te pritur nje numer te madh pushuesish.

Gjuetia turistike
Shengjini, per vete kushtet qe ka, ofron si te vecante edhe gjuetine ne Rezerva te posacme, si dhe peshkimin me natyre sportive, por edhe per biznes, kryesisht ne det, si dhe ne ujrat e lagunave te Kenalles, Kunes, Merxhanit e Vain.
Shoqata e Gjuetareve te Lezhes ka krijuar mardhenie te rregullta me shoqata gjuetaresh te vendeve fqinje, te cilet frekuentojne gjithnje e me shpesh Shengjinin, gje qe tregon se kjo forme e turizmit eshte nje mundesi tjeter per zhvillimin e kesaj zone me tradita ne kete fushe. / © Shengjini.com /

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate