24 maggio 2012

Vlorë, pushime verore me 3 euro nata në godinat e studentëve

Vlorë, pushime verore me 3 euro nata në godinat e studentëve


Qendra Studentore në Vlorë
VLORE – Konviktet e Qendrës Studentore do të presin pushues nga Kosova, por edhe nga qytete të tjera të vendit, kundrejt një çmimi të papërfillshëm. Drejtoria e Qendrës Studentore ka nisur rreth 4 vite më parë ta ndjekë këtë praktikë, së pari për t’iu ardhur në ndihmë pushuesve, duke qenë se godinat janë bosh, dhe së dyti, me të ardhurat e grumbulluara të kryhen rikonstruksione dhe investime në infrastrukturën e godinave. Sipas punonjësve të konvikteve të Qendrës Studentore, ashtu si çdo vit, në konviktet e Qendrës Studentore strehohen një numër i madh pushuesish. Tashmë Drejtoria dhe punonjësit e Qendrës kanë filluar punën për të përgatitur sa më mirë dhe më shpejt konviktet e Qendrës. Sipas tyre, në kuzhinë ka gatime tradicionale shqiptare dhe gatime ndërkombëtare të administruara nga privatët, me një cilësi të admirueshme të ushqimit. Aktualisht janë përgatitur 240 dhoma me 650 shtretër. Me fondet e grumbulluara nga viti i kaluar janë marrë masa për përmirësimin e kushteve duke blerë çarçafë, batanije, dyshekë, këllëfë jastëkësh, peshqirë dhe në pjesën më të madhe të dhomave janë vendosur shtretër të rinj. Gjithashtu, vjelja e parave ndaj këtyre pushuesve i ka shërbyer Qendrës Studentore të kryejë edhe investime të tjera që u shërbejnë studentëve, por edhe vetë pushuesve që mund të rikthehen në vitin pasues. Mësohet se furnizimi me ujë të ngrohtë dhe të ftohtë dhe energjia është i garantuar 24 orë. Në dhoma do të ketë komoditet të mjaftueshëm si dollapë rrobash, tavolina, karrige, shërbim lavanterie, pastrim kimik, televizor, telefon publik, parkim për automjetet, shërbim mjekësor, sallë interneti dhe rojë 24 orë. Sipas drejtuesve të Qendrës Studentore, një natë do të kushtojë 300 lekë, ose 3 euro, tarifë kjo e papërfillshme në krahasim me një natë fjetjeje në hotelet apo shtëpitë private përgjatë bregdetit. Qendra Studentore ka katër vite që praktikon strehimin e pushuesve përgjatë sezonit turistik nga 1 gushti deri më 15 shtator, kohë kur në konvikte nuk ka më studentë. Gjithashtu, Qendra Studentore pret dhe garanton kushtet edhe për pushuesit me rulotë, duke u afruar parkim, furnizimi me ujë të pijshëm, energji elektrike dhe tubacione për shkarkimin e ujërave të zeza dhe të bardha, pa asnjë pagesë. q.b
http://www.panorama.com.al/kronike/turizmi-bregdetar-gazetare-serbe-ne-qytetin-e-sarandes/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate