21 maggio 2012

With the lighting of the torch in Saranda symbolic lighthouse, has officially launched the opening of tourist season in the coastal city in the southern corner of the country

Me ndezjen e pishtarit ne farin simbolik te Sarandës, ka startuar zyrtarisht çelja e sezonit turistik ne qytetin bregdetar ne skajin me jugor te vendit. Nen moton "Saranda, shtëpia e pushimeve tuaja" ky qytet synon te jete ne epiqendër te pushuesve gjate këtij viti. Ceremonia e festes se detit ka mbledhur ne bulevardin kryesor qindra qytetare, madje deri nga Tirana. Megjithatë pavarësisht deklaratave optimiste te kreut te bashkise, tregtaret ambulante përgjatë bulevardit kryesor, duken me skeptike. Aktiviteti ne Sarande është shfrytëzuar edhe për promovimin e vlerave te parkut kombëtar te Butrinti. Edhe plazhi i Shëngjinit synon te prese me shume pushues sidomos nga Kosova. Ai ndodhet 8 km larg qytetit të Lezhës dhe shtrihet ne rreze te kodrës, duke ofruar klime bregdetare te alternuar me atë malore. Gjate çeljes se sezonit kryeministri Berisha, pohoi se problem mbeten mbeturinat kryesisht përgjatë vijës bregdetare. Kryeministri inauguroi rrugën ishull Shëngjin , vendosi tullën e pare për ndërtimin e shëtitores se plazhit dhe premtoi se brenda 10 ditësh do te nise puna edhe për segmentin shume te amortizuar Shëngjin-Kune.

With the lighting of the torch in Saranda symbolic lighthouse, has officially launched the opening of tourist season in the coastal city in the southern corner of the country. Under the motto "Saranda, your vacation home," the city aims to be the epicenter of vacationers during the year. Seafood feast ceremony that gathered in the main boulevard hundreds of citizens, even to Tirana. Yet despite optimistic statements of the head of the municipality, traders along the main boulevard, seem skeptical. Activity in Saranda is also used to promote the values ​​of the Butrint National Park. Even beach Shengjin aims to wait more tourists especially from Kosovo. It is located 8 km from the town of Lezha and lies at the foot of the hill, offering coastal climate alternated with that mountain. During the opening of the season Premier Berisha said that the problem remains largely debris along the coastline. Prime Minister inaugurated the island way Shngjin Tullen first decided to build the beach promenade and promised that within 10 days will begin work very well for the segment-Kune Shengjin amortized.

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate