24 maggio 2012

Radhima turistike si dhe gjetje arkeologjike...


Radhima turistike si dhe gjetje arkeologjike

Radhima ndodhet ne Jug te qytetit te Vlores ,tashme gati e bashkuar me periferine e qytetit .Ne kufirin e hershem te Radhimes ,ne vendin e quajtur Ura e Vrizit , sot ndahen  kufijte administrative midis bashkise se Vlores dhe bashkise Orikum.Radhima ka nje bregdet qe perfshihet nga Ura e Vrizit deri tek derdhja e lumit te Izvorit dhe kap  nje gjatesi prej rreth 7450 ml ,ndersa perimetri i kufirit tokesor eshte rreth 15 700 ml. Kufiri verior tokesor fillon tek Ura e Vrizit dhe ndjek ne lindje aksin e perroit te Vrizit ( versioni aktual ) por shih shenimin me siper *!, duke lene ne veri teritorin e bashkise Vlore deri ne lindje e veri lindje ,pasi kalon Bregun e Lemenjeve ,del ne Rrethin e Xhelit  ,zbret ne perroin e Kroit me ne veri te vendin ku ai bashkohet me perroin e Pallarames ,pastaj vijon ne aksin e ketij te fundit duke lene teritore te Kanines ne veri ne Majen e Shturos duke vijuar ne kufirin e siperm verior te faqes se perroit te Pallarames(zona e Shashices), deri ne ngjitje ne krye te perroit te Pallarames vijon ne drejtim te majes se malit duke lene ne veri çesmen e Zonjes .(shih shenimin e ne vijim)

Per me shume informazione mund te shkoni ne sitin zyrtar  ku do te njiheni me mire per bukurite e Radhimes http://www.radhima.eu/

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate