30 maggio 2012

Mazhoranca në komisionin e Sigurisë Kombëtare ka hedhur poshtë draftin e socialisteve që ne thelb kërkonte shfuqizimin e moratoriumit te skafeve.

Mazhoranca në komisionin e Sigurisë Kombëtare ka hedhur poshtë draftin e socialisteve që ne thelb kërkonte shfuqizimin e moratoriumit te skafeve. Me 10 votat kundër dhe 9 pro, nuk shet pranuar amendamenti i deputetit socialist Artan Gaci, duke lënë në fuqi ligjin aktual. Opozita pretendon se me moratoriumin penalizohet turizmi ne vend, ndërsa qeveria e ka mbrojtur atë me efektin e luftës ndaj trafiqeve. Refuzimi i projektligjit te socialisteve ishte paralajmëruar nga deklaratat e kryeministrit Berisha dhe Ministrit te brendshëm Bujar Nishani te cilët e konsideruan moratoriumin e skafeve si një ndër arritjet e parandalimit të trafikut të qenieve njerëzore

Majority in the National Security Committee has rejected the draft of the socialists that we basically wanted to repeal the moratorium on speedboats. With 10 votes against and 9 pro, sells not accept the amendment of the Socialist MP Gaci Artan, upholding the current law. The opposition claims that the moratorium penalized tourism in the country, while the government has defended it with the effect of combating trafficking. Rejection of the draft of the Socialists was warned by the statements of Prime Minister Berisha and Minister of Interior who Bujar Nishani moratorium on speedboats regarded as one of the achievements of preventing human trafficking

Nessun commento:

Posta un commento

Search

Translate